Zorgcampus op ontdekking in Zweden

Zondag 19 oktober stapten diverse collega’s van het Drenthe College, Windesheim, De Stouwe, Noorderboog, RSG Stad & Esch en Deltion op het vliegtuig naar Zweden. Doel is om kennis te halen rond e-health en domotica. Zweden loopt voorop in deze ontwikkelingen. De scholen willen hun opgedane kennis verweven in het lesmateriaal.

Zorg & ICT

De zorg kan niet meer zonder technische ontwikkelingen. E-health is daar een passend voorbeeld van. E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen. Ook domotica, technologie in de woning van ouderen en mensen met een handicap om zorg op afstand te realiseren, is daarbij een belangrijke ontwikkeling. Zweden loopt voorop in deze en andere vormen van technische ontwikkelingen in de zorg.

Kennis

In een week bezoeken de medewerkers diverse instanties. Te denken valt aan de universiteit in Stockholm, instituut voor robotica, biomedisch engineering en volgen ze workshops. De opgedane kennis wordt meegenomen naar Nederland en waar mogelijk verweven in de lesprogramma’s van de studenten die opleidingen volgen in de zorg en welzijn.

Zorgcampus

De Zorgcampus is een netwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten met elkaar verbindt. Ondersteund door de nieuwste kennis en technieken worden er voldoende en gekwalificeerde medewerkers opgeleid, afgestemd op de continue veranderende zorgvraag.

Deel dit bericht