Op donderdag 13 oktober organiseerde Zorgcampus Noorderboog haar halfjaarlijkse inspiratiesessie. Bij de inspiratiesessies ontmoeten de teamleden van de Zorgcampus elkaar, delen ze kennis en inspireren ze elkaar met nieuwe ideeën. Dit keer was de Zorgcampus te gast bij de nieuwste deelnemende organisatie: gemeente Steenwijkerland. De gemeente neemt sinds 1 juli deel aan de Zorgcampus.

 

Ontmoeting

Wethouder Dieke Frantzen heette de bezoekers welkom in ‘De Bult’. Frantzen: “Het mooie aan de inspiratiesessie is dat we de ontmoeting met elkaar aangaan, juist met het doel om de ontmoeting met anderen aan te gaan: de mensen voor wie we samen willen zorgen en van wie we willen dat zij betekenisvol zijn en blijven.” Na een verkenning van het bosrijke gebied, vervolgde Maaike Ganzeboom van AmbassadorWise het programma. Zij nam de bezoekers mee in de mogelijkheden en kansen van ambassadeurschap.

 

Dementievriendelijk

Eerder dit jaar werd Business4Students 2016 gewonnen door Lisa de Kramer, student Toegepaste Gerontologie. Om de bezoekers van de inspiratiesessie praktische handreikingen te geven voor het omgaan met dementie, verzorgde zij samen met een medestudent de workshop ‘Hoe word je dementievriendelijk’. Het programma werd vervolgd door een ‘denktank’ van het Ondernemerspunt (de plek waar ondernemers ideeën en opdrachten kunnen inbrengen en laten uitwerken door studenten) en een netwerkmoment. De Zorgcampus kijkt terug op een mooie en inspirerende middag.

 

Deel dit bericht