Vanaf 1 april krijgt Zorgcampus Noorderboog een eigen fysieke plek in Meppel. Als locatie is het Arcus-gebouw aan de Werkhorst gekozen, waar ook ondernemersvereniging ICC-Parkmanagement gevestigd is. Een eigen locatie is onderdeel van de toekomstfocus van de Zorgcampus. Het Ondernemerspunt, een nieuw initiatief van de Zorgcampus, wordt ook op de locatie gevestigd.

Zorgcampus 2020

Zorgcampus Noorderboog voert sinds twee jaar projecten uit in de sectoren zorg en welzijn. In de komende jaren gaat de coöperatie zich richten op samenwerking met meerdere sectoren. Het toekomstbeeld voor 2020 is dat de Zorgcampus een fysieke plaats is voor leren, werken en vernieuwen, die kansen biedt aan alle partners en aan ondernemers uit diverse sectoren. Bijvoorbeeld om gezamenlijk projecten uit te voeren en proeftuinen te realiseren. De locatie aan de Werkhorst is een eerste en belangrijke stap naar ‘Zorgcampus 2020’. Peter Visch, bestuurder Zorgcampus Noorderboog en De Stouwe: “Een fysieke plaats is een mijlpaal voor het nog jonge bestaan van Zorgcampus Noorderboog. Niet alleen een goed samenwerkingsverband, maar nu ook een echte plaats waar vorm wordt gegeven aan een sterk werk- en leefklimaat voor Meppel.”

Ondernemerspunt

Op de locatie komt ook het Ondernemerspunt, een nieuw initiatief van de Zorgcampus. Bij het punt leggen aangesloten zorginstellingen opdrachten neer, die uitgevoerd worden door leerlingen en studenten van de onderwijsinstellingen. Binnenkort kunnen ook ondernemers en instellingen buiten de Zorgcampus opdrachten laten uitvoeren. De Zorgcampus staat open voor samenwerking met meerdere onderwijsinstellingen en partners. Het Ondernemerspunt draagt bij aan het doel om studenten aan de regio te verbinden, door hen kennis te laten maken met bedrijven en instellingen.

Locatie Arcus

De locatie van de Zorgcampus en het Ondernemerspunt is niet willekeurig gekozen. Het gebouw aan de Werkhorst biedt, met andere gevestigde organisaties zoals ICC-Parkmanagement, mogelijkheden voor verdere samenwerking binnen de regio. Ook biedt het Arcus-gebouw groeimogelijkheden voor de toekomst. Henrico ten Brink, voorzitter van ICC-Parkmanagement: “We zijn verheugd met de komst van de Zorgcampus en het Ondernemerspunt naar het Arcus-gebouw. Het sluit goed aan bij de werkzaamheden en overleggen die op deze locatie plaatsvinden. Samen zijn we dynamisch en versterken we elkaar.” Ook verhuurder Henk Keur is positief over de komst van de organisatie: “Wij zien het ondernemerspunt als een bijzondere toevoeging op onze bestaande huurders zoals Calago, Specsavers en ICC-Parkmanagement. Hierdoor zullen ook kortere lijnen ontstaan tussen de organisaties.”

Deel dit bericht