Zorgcampus Noorderboog actief op open dagen onderwijspartners

Zorgcampus Noorderboog heeft zich gepresenteerd tijdens de open dagen van het Deltion College in Zwolle (17 en 18 januari) en het Drenthe College in Meppel (24 januari). De Zorgcampus wil meer bekendheid geven aan de samenwerking tussen zorg, onderwijs, bedrijfsleven en overheid op het gebied van stage- en opleidingsmogelijkheden. Stagiaires van Zorgcampus Noorderboog hebben voorlichting gegeven aan de bezoekers die geïnteresseerd waren in een studie binnen de zorg en welzijn.

Belang van de student

Zorgcampus Noorderboog wil het belang van de student voor de toekomst benadrukken. Door het bundelen van competenties en kennis wil de Zorgcampus het innovatief vermogen van bedrijven verhogen, het onderwijs beter laten aansluiten op de zorg, studenten enthousiasmeren voor de zorg en antwoord bieden op de vraag naar goed personeel in de zorg. De Zorgcampus is een aantrekkelijke en inspirerende leerwerkomgeving met verschillende stage- en onderzoeksopdrachten. De stagiaires van de Zorgcampus hebben tijdens de open dagen hun eigen ervaringen gedeeld met de bezoekers die zich oriënteerden op een studie Zorg & Welzijn.

Een positief beeld

De bezoekers van de open dagen waren vooral benieuwd naar wat Zorgcampus Noorderboog inhoudt. Ze reageerden positief. “De bezoekers vonden de Zorgcampus een goed initiatief, omdat het veel stagemogelijkheden biedt. Van facilitair tot communicatie, van verpleegkunde tot ICT. Bijna alles is mogelijk!”, aldus Remi Fernhout, opleidingsadviseur VV&T (verpleging, verzorging en thuiszorg) van Zorgcombinatie Noorderboog.

Zorgcampus Noorderboog

Zorgcampus Noorderboog is een coöperatie waarin de zorginstellingen Zorgcombinatie Noorderboog en De Stouwe hun krachten bundelen met Deltion College, Windesheim, de Gereformeerde Hogeschool, Drenthe College, RSG Stad & Esch, Calibris en de gemeente Meppel. Deze partijen hebben de handen ineen geslagen en gezamenlijk Zorgcampus Noorderboog opgericht. Het doel van deze samenwerking is gezamenlijk inspelen op de toekomstige ontwikkelingen binnen de zorg.

Deel dit bericht