16 jun 2015
Opening Gildeleren

Op dinsdag 16 juni 2015 werd in het bijzijn van burgemeester en wethouders het Zorgcampus Gilde in Meppel officieel geopend. Zorgcampus Noorderboog organiseerde een feestelijk moment in het ‘leerhome’ van het Diaconessenhuis.

Vakmanschap hoog in het vaandel

Het Zorgcampus Gilde gaat terug naar het vanouds succesvolle model ‘meester-gezel-leren’. Het onderwijs vindt volledig plaats in de praktijk. Peter Visch, bestuursvoorzitter van de Zorgcampus, vertelt: “In februari dit jaar zijn we gestart met de eerste groep leerlingen van het Drenthe College en het Deltion College. Dat is goed gegaan; zowel de leerlingen als de begeleiders zijn enthousiast. We hebben ook nieuwe kennis opgedaan om het concept verder te ontwikkelen. We zien echt de meerwaarde van het Gilde. Vakmanschap staat voorop.” Het Zorgcampus Gilde is het eerste, vernieuwende onderwijsconcept dat ontwikkeld is binnen Zorgcampus Noorderboog.

Feestelijk moment

De officiële opening van het Zorgcampus Gilde vond plaats in het ‘leerhome’ in het Diaconessenhuis, een ruimte die speciaal ingericht is voor de leerlingen van het Gilde. De burgemeester en wethouders van Meppel maakten daar kennis met het Gilde en woonden vervolgens de officiële opening bij. Ook waren onder meer bestuurders en medewerkers van de Zorgcampus aanwezig. De leerlingen van het Gilde, wethouder Stam en burgemeester Westmaas vervulden een speciale rol: als onderdeel van de opening knipten zij samen – heel toepasselijk – een strook verband door. Visch: “Een mooi en feestelijk moment, de officiële start van een veelbelovend concept.”

Zorgcampus Noorderboog

Het Zorgcampus Gilde is een samenwerking van Deltion College, Drenthe College Meppel, Zorgcombinatie Noorderboog, De Stouwe en Calibris en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe. Zorgcampus Noorderboog, waar de samenwerkende organisaties deel van uitmaken, is een netwerk in Zuid-West Drenthe en Noord-West Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten verbindt om met de nieuwste kennis en technieken samen voldoende gekwalificeerde medewerkers op te leiden, afgestemd op de continu veranderende zorgvraag. De zorgcampus richt zich op betaalbare zorg dichtbij om ook in de toekomst mensen vitaal te houden.

Deel dit bericht