Zorgcampus-Gilde van start

Zorgcampus Gilde gaat van start

Op maandag 2 februari is het Zorgcampus Gilde in Meppel officieel van start gegaan. Tweeëntwintig leerlingen maakten vanmorgen kennis met elkaar in het Diaconessenhuis. Het Gilde is een samenwerking van Deltion College, Drenthe College Meppel, Zorgcombinatie Noorderboog, De Stouwe en Calibris en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Drenthe. Het Zorgcampus Gilde is het eerste, vernieuwende onderwijsconcept dat ontwikkeld is binnen Zorgcampus Noorderboog, waar de samenwerkende organisaties deel van uitmaken.

Het ‘Zorgcampus Gilde’ gaat terug naar het vanouds succesvolle model ‘meester-gezel-leren’. Dit betekent dat het onderwijs volledig plaatsvindt in de praktijkinstellingen. “Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten in de leerhomes van het Diaconessenhuis en De Stouwe. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vijf dagen per week leren en werken de studenten in de praktijk. Vakmanschap staat hoog in het vaandel”, aldus Gerda Boersema, strategisch adviseur van kenniscentrum Calibris.

Kennismaking en introductie

De eerste dag van het Zorgcampus Gilde stond met name in het teken van kennismaking en introductie. De leerlingen ontmoetten elkaar in het ‘Leerhome’, een ruimte binnen het Diaconessenhuis die speciaal ingericht is voor de leerlingen van het Gilde. In deze ruimte worden ook de lessen gegeven. Tijdens de gezamenlijke lunch die volgde, waren ook de oprichters van het Gilde aanwezig. Tijdens het middagprogramma maakten de leerlingen vervolgens kennis met de praktijkinstellingen, door de werkvloer op te gaan. Dinsdag 3 februari start voor de leerlingen het ‘normale’ programma van het Gilde.

Zorgcampus Noorderboog

De samenwerkende organisaties werken samen binnen Zorgcampus Noorderboog, een netwerk in Zuid-West Drenthe en Noord-West Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeenten verbindt om met de nieuwste kennis en technieken samen voldoende gekwalificeerde medewerkers op te leiden, afgestemd op de continu veranderende zorgvraag. De zorgcampus richt zich op betaalbare zorg dichtbij om ook in de toekomst mensen vitaal te houden.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marieke Navarro │programmamanager
Zorgcampus Noorderboog
Hoogeveenseweg 38 7943 KA Meppel │ Postbus 502 7940 AM MEPPEL
(0522) 23 33 33 │ (06) 30189835 │ navarrom@noorderboog.nl│ www.noorderboog.nl/zorgcampus

Deel dit bericht