02 jan 2019

Op donderdag 21 maart 2019 vindt de vierde editie van het evenement Business4Students plaats in Meppel. Initiatiefnemers Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus hebben er weer ongelooflijk veel zin in. Het event waar ‘Leren ondernemen en ondernemend leren’ centraal staat, sluit aan bij de missie van beide organisaties: De presentatie is in handen van Martin Schoonheim, voorzitter van Bedrijvensociëteit A37, (bevordering economische groei in de regio).
‘Door een actieve en ondernemende houding bereik je het meest in je leven; of het nu om leren of om werken gaat.’ Het programma van Business4Students is nog een verrassing en zal anders zijn dan voorgaande jaren. Het wordt een flitsend programma op een niet alledaagse locatie! De locatie is: Lord Nelson, ofwel voor de kenners: The Lord!

Studentenpitch
Centraal staat de ‘studentenpitch’, waar studenten, voor een panel van gerenommeerde ondernemers en bestuurders uit de regio, hun (startende) bedrijf voor het voetlicht brengen. De start-ups kunnen een investering (in tijd of geld) in hun onderneming verdienen en daarnaast is er een geldprijs voor de winnaar. Die geldprijs stelt de Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland ter beschikking.

De jury bestaat uit burgemeester Richard Korteland, Sijtze Faber (Faber adviseurs), Johan Hutten (Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland) en de winnaar van 2018: Joris de Graaff.

Ben jij een ondernemende student of leerling? Pitch jouw idee tijdens Business4Students op 21 maart 2019! Kijk op: business4students.nl; hier staat hoe je je kunt aanmelden.

Hoe is het nu met de winnaar van 2018: Joris de Graaff?
Met Joris en zijn bedrijf (www.jorisdegraaff.nl) gaat het uitstekend! Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe opdrachten bijgekomen. Aan zijn coach, Liesbeth den Hollander heeft hij heel veel gehad. In de vorm van coaching, zakelijk denken, maar ook heeft zij hem in contact gebracht met ondernemers waardoor zijn bedrijf weer een volgende stap kan maken. Zijn robot is in volle ontwikkeling en zal binnenkort het wachten in de rij van attracties een stuk prettiger maken! Joris raadt dan ook iedereen aan mee te doen! “Het is ontzettend leerzaam en brengt je bedrijf echt in een stroomversnelling!”

Voor iedereen!
Iedereen is van harte welkom voor Business4Students op 21 maart aanstaan! Meld je aan via de website. Daar is ook meer informatie te vinden over het event.

De complete organisatie is wederom in handen van studenten van Het Ondernemerspunt. Leren ondernemen, ondernemend leren’ is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen en bedrijven: Stad en Esch, Terra MBO, CSG Dingstede, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Huiswerkschool Meppel, Regiocampus, Isala Diaconessenziekenhuis, Zorggroep Noorderboog, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, Zorgzaak, Rabobank en Welzijn Mensenwerk.

Deel dit bericht