Op donderdag 21 maart vond de vierde editie van Business4Students plaats in discotheek Lord Nelson in Meppel. Het evenement is een samenwerking tussen HBO, MBO- en VO-scholen en bedrijven uit de regio Zwolle en Meppel en wil ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ stimuleren. Met ruim 100 bezoekers was Business4Students opnieuw een succesvolle editie.

Business4Students heeft als doel om jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden. Deze verbinding werd tijdens het event onder meer tot stand gebracht bij de ‘studentenpitch’, waarbij acht studenten hun ondernemende ideeën voor hun (startende) bedrijf aan de jury en coaches presenteerden. De winnaar ontving een mooie prijs van 500 euro, mede mogelijk gemaakt door Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland.

Duurzame multitools van restmateriaal
De gelukkige winnaar was dit jaar Olivier Gossink. Hij mocht de welverdiende geldprijs in ontvangst nemen. Olivier maakt met zijn eigen onderneming, handgemaakte multitools van restmateriaal met een persoonlijke touch. Dit doet hij op een duurzame manier en op dit moment ontwikkelt Olivier een nieuw product (oliviersfunctionals.com). De jury bestond uit burgemeester Richard Korteland, Rineke Bootsma (handelsvereniging Nijeveen), Jeroen Gerrits (Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland) en winnaar van 2018: Joris de Graaff. De coaches waren Bart Uiterwijk Winkel (Uiterwijk Winkel Verzekeringen), Dimitri Nashid Khali (SEM Productions), Ron Neymann (Schaatsteam Bouw & Techniek) en Edwin de Wekker (Atensus). De studenten gingen niet met lege handen naar huis. Elke student wordt hoe dan ook door één van de coaches verder geholpen met het ondernemende idee.

Connectie met ondernemers
DJ is A-Matic verzorgde tijdens het event zijn muzikale bijdrage en de presentatie was dit jaar in handen van Martin Schoonheim, voorzitter van Bedrijvensociëteit A37. “De toekomst van studenten kent vele kansen en hoe eerder ze die kunnen verkennen hoe beter. Ondernemen hoort daar helemaal bij,” vertelt Schoonheim. Hij vervolgt enthousiast: “Business4Students is voor studenten het ideale platform om de connectie te maken met ondernemers. De beste feedback en inspiratie krijgen studenten op dit prachtige evenement!”

Ondernemerspunt
Initiatiefnemers zijn Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus. Doesjka vertelt: “Business4Students sluit aan bij de onderwijsvisie die wij als Huiswerkschool onderschrijven: ‘Leren ondernemen en Ondernemend leren’. Dus stel je actief op en wees zelf verantwoordelijk voor de dingen die je doet of laat. Dat is waar het om gaat in het leven en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!”. De gehele organisatie van het event werd uitgevoerd door studenten van het Ondernemerspunt. Patrick is student en betrokken bij de organisatie van het event. Hij vertelt enthousiast: “Het begin is altijd het moeilijkst en daarom is Business4Students een fantastische start voor jonge ondernemers. Ik heb tijdens het organiseren van dit evenement geleerd  om verschillende partijen bij elkaar te brengen en mensen in hun kracht te zetten.”

Deel dit bericht