Zorgcampus Noorderboog organiseerde vorige week een brainstormsessie, om samen met ondernemers en partners van het Werkgeversplatform Meppel Staphorst de mogelijkheden te verkennen voor het Zorgcampus Ondernemerspunt. Deze nieuwe samenwerkingsvorm gaat een verbinding leggen tussen ondernemers en studenten van de onderwijspartners in de regio.

Zorgcampus Ondernemerspunt

Ondernemers uit de regio Meppel kunnen opdrachten indienen bij het Ondernemerspunt, die vervolgens uitgevoerd worden door studenten van de onderwijspartners, die mee willen doen aan dit gezamenlijke initiatief. Henrico ten Brink, voorzitter van ICC Parkmanagement, nam deel aan de brainstormsessie: “De meerwaarde van dit concept is de dynamiek die ontstaat tussen vraag en aanbod. Het succes ervan is in meerdere plaatsen bewezen, dus ook in Meppel moet het zeker werken. Belangrijk is daarbij om de krachten met andere initiatieven te bundelen en synergie te bewerkstelligen.” Met het Zorgcampus Ondernemerspunt wordt er onderwijs in de praktijk gecreëerd, dat optimaal aansluit bij de arbeidsmarkt. Voor ondernemers biedt de samenwerkingsvorm de kans om opdrachten te laten uitvoeren door studenten. De onderwijsinstellingen hebben diverse opleidingen op alle niveaus. De opdrachten van de ondernemers kunnen dan ook vanuit diverse sectoren en op alle niveaus worden ingestoken

Verbinding en samenwerking

Binnen de toekomstvisie van Zorgcampus Noorderboog is de verbinding en samenwerking met het regionale bedrijfsleven een belangrijk speerpunt. Cor Dijks, sectordirecteur Economie en Dienstverlening bij Deltion College: “Die verbinding en samenwerking worden met het opstarten van het Ondernemerspunt verder uitgebouwd. Dit zal voor iedereen heel waardevol zijn. Het Ondernemerspunt draagt concreet bij aan het uitwisselen van kennis en ervaring. Ook wordt er een nieuwe generatie toekomstige arbeidskrachten op alle niveaus verbonden aan de regio. We leren bovendien de ondernemers in de regio beter kennen en ontdekken hoe we samen een krachtige bijdrage kunnen leveren aan de regio.”

Deel dit bericht