Maandag 31 augustus is de tweede lichting studenten van het Zorgcampus Gilde gestart. Deze studenten zijn de eersten die het totale programma van het Zorgcampus Gilde doorlopen en binnen Isala Diaconessenhuis een jaar lang meewerken.

Studenten

Op dit moment zijn er 21 studenten van het Gilde bij Isala Diaconessenhuis, Zorgcombinatie Noorderboog en De Stouwe. Binnen het ziekenhuis zijn alle plekken opgevuld. Er werken zes studenten mee. Twee op D2, twee op B3 en twee op B5. Van maandag tot en met donderdag is er één leerling in de ochtendgroep en één leerling in de middaggroep op de afdelingen aanwezig. Op vrijdag hebben de leerlingen de hele dag les in het lokaal op B6. De leerlingen volgen de opleiding tot Helpende Zorg en Welzijn.

Zorgcampus Gilde

De leerlingen volgen niet een reguliere stage: het ‘Zorgcampus Gilde’ gaat terug naar het vanouds succesvolle model ‘meester-gezel-leren’. Dit betekent dat het onderwijs volledig plaatsvindt in de praktijkinstellingen. Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vijf dagen per week leren en werken de studenten in de praktijk.

Deel dit bericht