In 2017 is stichting Meppel aan Zee opgericht als netwerkplatform waarop verbindingen tot stand komen tussen onderwijs, ondernemers en overheid. De onafhankelijk opererende stichting initieert, enthousiasmeert en organiseert bijeenkomsten en programma’s met als doel het bevorderen van de economische groei van de haven in de Gemeente Meppel. Het jaarlijkse hoogtepunt is het maritieme evenement “Meppel aan Zee”. Tijdens dit grootschalige publieksevenement staat de haven open voor bezoekers om zichzelf en de daaraan gevestigde bedrijven te presenteren aan het publiek en vooral aan de werknemers van de toekomst.

Ook voor editie in 2020 werkt het Ondernemerspunt van de Regiocampus weer samen met stichting Meppel aan Zee. Er zijn twee opdrachten geformuleerd:
1. Hoe krijgen we bezoekers naar het evenement Meppel aan Zee?
2. Hoe krijgen we een interessante middag voor het onderwijs tijdens Meppel aan Zee?

Er zijn 2 vaarexcursies georganiseerd om studenten een beeld te geven van het havengebied van Meppel. Onder leiding van bestuursleden van de stichting, Remko Germeraad en Bart Beltman, zijn ze geïnformeerd over het reilen en zeilen in de haven. Ze hebben bijna alle hoeken van de haven gezien. Studenten zijn aan de slag gegaan met de onderzoeksvragen. Begin februari zal het bestuur van Meppel aan Zee zich buigen over plannen en aanbevelingen die door de studenten zijn gepresenteerd. Ook deze editie zullen studenten assisteren tijdens het jaarlijkse evenement Meppel aan Zee, dat zal plaatsvinden op zaterdag 19 september 2020.

Deel dit bericht