06 okt 2017

Op donderdag 5 oktober 2017 werd het nieuwe Regiocampusjaar geopend. Tijdens de bijeenkomst werd teruggekeken op het afgelopen jaar en werden medewerkers en andere genodigden meegenomen in de nieuwe thema’s en aanpak voor het komende jaar. Ook vond de ondertekening van het Drenthe College plaats. Zij zijn vanaf nu lid van de Coöperatie Regiocampus. Het thema ‘Out of the box’ stond centraal tijdens de startbijeenkomst om vernieuwing en innovatieve ideeën op te wekken.

Huub Rommers, voorzitter Regiocampus, opende het nieuwe jaar door een grote bal in het publiek te gooien. Daarna werd teruggeblikt op voorgaande jaren en vooruitgeblikt naar de toekomst. De Regiocampus verbreedt haar werkzaamheden sinds een jaar naar meerdere sectoren. Dit wordt gedaan door het Ondernemerspunt, waar bedrijven en instellingen uit de hele regio opdrachten kunnen laten uitvoeren door studenten. Daarnaast gaat men binnen de programmalijn ‘zorg en welzijn’ aan de slag met nieuwe thema’s en nieuwe proeftuinen. Bijvoorbeeld met een project waarbij VR-technologie ingezet wordt in de ouderenzorg. Ook wordt gekeken naar een ketenaanpak tussen aanbieders van zorg, wonen, welzijn en preventie bij zorg overstijgende vragen van ouderen.

‘Out of the box’

Tijdens de aftrap gingen alle medewerkers en partners ‘out of the box’ door met elkaar te brainstormen over ideeën en opdrachten voor de Regiocampus. Niks is te gek, opdrachten uit alle sectoren kunnen worden opgepakt en uitgevoerd door studenten en medewerkers van de aangesloten partners. Zo kwamen er bijvoorbeeld ideeën waarmee duurzaam ondernemen in de regio onder de aandacht gebracht kan worden. Een ander deelde het idee om het thema veiligheid (zowel fysieke als sociale veiligheid) te positioneren binnen de projecten en proeftuinen van de Regiocampus. Tijdens de bijeenkomst vond ook de ondertekening van Drenthe College plaats. Zij stappen over van participant naar lid van de Coöperatie Regiocampus. De middag werd afgesloten met een heerlijke maaltijd. Het was een mooie middag, waar onderling veel ontmoeting plaatsvond.

Deel dit bericht