MEPPEL – Op dinsdag 28 januari organiseerde de Regiocampus haar jaarlijkse inspiratiesessie. Bij de inspiratiesessies ontmoeten de partners en opdrachtgevers van de Regiocampus elkaar, delen ze kennis en inspireren ze elkaar met nieuwe ideeën. Dit keer was de Regiocampus te gast bij hogeschool Windesheim, een van de aangesloten onderwijsinstellingen.

De inspiratiesessie van de Regiocampus begon met een terug- en vooruitblik van de proeftuinen enprojecten. Projecten vinden plaats in meerdere sectoren, zoals een onderzoek voor dementievriendelijke Steenwijkerland, een Retail onderzoek in de binnenstad van Meppel en activiteiten in de vitaliteitscampus in Frederiksoord, gemeente Westerveld.  Daarnaast is het Academisch lab van start gegaan met een voedingsonderzoek in de gemeenten Meppel, Steenwijkerland en Westerveld in samenwerking met de Universiteit Wageningen. In het Ondernemerspunt zijn studenten naast het werken aan opdrachten van ondernemers, ook gestart met een project ‘start-ups’. Daarnaast is er gewerkt aan de ontwikkeling van een leercommunity voor het MBO en HBO. In het interactieve deel van de inspiratiesessie was men te gast in het Lab van het Windesheim Honeurs College met een workshop Wicked Problems & Value Creation. In deze workshop maakten we kennis met een bijzondere aanpak van gecompliceerde vraagstukken.

Terugblik Ondernemerspunt 2019
In 2019 zijn door studenten van meerdere aangesloten onderwijsinstellingen, samen met ondernemers, allerlei opdrachten uitgevoerd waaronder: een scholencampagne voor de Open Bedrijvendag, een onderzoek naar AED’s voor het Ondernemersfonds, een collegetour van studenten en ondernemers over hoe jongeren de binnenstad beleven en wat jongeren als (toekomstige) medewerkers en klanten wensen in de binnenstad. Hbo-studenten communicatie hebben verschillende opdrachten uitgevoerd, waaronder een opzet voor instructiefilmpjes BHV. Daarnaast is er een leerbedrijf vanuit de opleiding Facilitair Leidinggevende gestart. Deze studenten werken aan verschillende opdrachten voor het Arcus gebouw en vmbo-leerlingen maken kennis met de zorg in een structurele bijdrage aan activiteiten voor de bewoners van Reggersoord.

Plannen 2020
Naast dat huidige projecten doorlopen, start de Regiocampus in februari ook met iets nieuws: een leercommunity vanuit het hbo om studenten structureler in te zetten op multidisciplinaire projecten in het Ondernemerspunt. In de voormalige tuinbouwschool in Frederiksoord wordt hard gewerkt aan de opzet van een Vitaliteitscampus waar kennisdeling, recreatie en zorg onderdak gaan vinden in het kader van een langer, gezonder en gelukkiger leven. Dit jaar is een speciaal jaar, de lustrum editie van Business4Students staat op het programma. Noteer 19 maart in de agenda, iedereen is welkom!

Deel dit bericht