MEPPEL – Het Regiocampus Ondernemerspunt ondersteunt ondernemers, ook in deze bijzondere tijden. Dit is een win win voor twee partijen. Veel ondernemers gaan momenteel door een lastige periode en studenten hebben de wens om in de praktijk ervaring op te doen. Hoe mooi is het, om de handen ineen te slaan.

In deze bijzondere tijd zijn veel ondernemers genoodzaakt om anders naar hun concepten, producten en diensten te kijken. Een goed moment om te reflecteren en te ontdekken hoe vernieuwing kan worden ingezet. Nieuwe initiatieven worden geboren, zoals de horeca ondernemers, die hun heerlijke aanbod bij de mensen thuis aanbieden. Bedrijven, die andere producten bedenken of personeel wat bij andere sectoren en bedrijven wordt ingezet.

Toekomstige medewerkers en vergrijzing
In de zoektocht naar wat nu en richting de toekomst nodig is of anders moet, komen er nu vaak andere vraagstukken naar boven, dan voor corona. Ook nu is het van belang om ondernemende studenten naar de regio te halen en te behouden. Dit om in te spelen op toekomstige medewerkers en vergrijzing binnen bedrijven. De Regiocampus kan ondernemers helpen door studenten te laten werken aan hun vraagstukken, zodat de ondernemers niet alleen staan. Het mes snijdt aan twee kanten, de ondernemer wordt geholpen en de student kan leren en kennis overdragen aan de ondernemer.

Samenwerking student en bedrijf
Studenten werken vanuit het Ondernemerspunt in Meppel of online aan vraagstukken van ondernemers en instellingen uit de gemeente Steenwijkerland, Westerveld en Meppel. Zij werken bijvoorbeeld aan onopgeloste vragen, onderzoeken, nieuw te lanceren ideeën, digitalisering en kunnen vooral een frisse & nieuwe blik geven. Het is mogelijk dat meerdere studenten tegelijk van diverse niveaus (WO-HBO-MBO-VO) voor één bedrijf werken. De begeleiding wordt vanuit de betreffende onderwijsinstelling geregeld in samenwerking met begeleiding vanuit het bedrijf.

Ondernemers opgelet!
Loop je als ondernemer al een tijdje rond met een onopgeloste vraag? Zoek je een oplossing voor een probleem of wil je een nieuw idee lanceren. De Regiocampus zoekt voor de studenten die starten in februari diverse opdrachten. Kijk op de site van de Regiocampus voor meer informatie www.regiocampus.nl of neem contact op met het Ondernemerspunt van de Regiocampus: ondernemerspunt@regiocampus.nl.

Global entrepreneursweek
In meer dan 140 landen staat volgende week in het teken van ondernemerschap. Deze week is wereldwijd bekend als de Global Entrepreneurship Week (GEW).

GEW Nederland wil jonge mensen stimuleren economisch zelfstandig te zijn, door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap. Dat is de missie, dat is waar de GEW landelijk voor staat. De snel veranderende samenleving en het dynamische bedrijfsleven vragen namelijk om een vernieuwd ondernemerschap waarvoor vaardigheden en eigenschappen nodig zijn die horen bij ‘ondernemendheid’: het vermogen om een idee om te zetten in een activiteit. De regio Zwolle geeft hier ook invulling aan. Er vinden diverse, met name digitale, activiteiten plaats. Ook de Regiocampus zet zich in voor jong ondernemerschap en verzorgt samen met Olivier Gossink, Business4Students winnaar van 2019 en eigenaar van Shelduck Sustainable Design, een gratis webinar over jong ondernemen. Aanmelden kan via de website van www.gewregiozwolle.nl.

Regiocampus
De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk. Het Ondernemerspunt is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Deel dit bericht