- BY Regiocampus
- POSTED IN Geen categorie, Nieuws
- WITH 0 COMMENTS
- PERMALINK
- STANDARD POST TYPE

Binnen de Regiocampus bestaat al langer een verbinding tussen voortgezet onderwijs, mbo en hbo in de regio. De samenwerking wordt nu uitgebreid met wetenschappelijk onderwijs. Dit wordt gedaan binnen het nieuwe Academische Lab van de Regiocampus.
In het Academisch Lab wordt universitair onderzoek uitgevoerd in samenwerking met vo, mbo en hbo. Dit onderzoek gebeurt in alle sectoren. Per sector wordt gekeken met welke universiteit het beste contact kan worden gelegd. Medewerkers van partners binnen en buiten de Regiocampus werken vanuit het Academisch Lab samen met bedrijven/instellingen, onderzoekers en studenten. De gemeente Meppel heeft zich extra hard ingezet om het Academisch Lab te realiseren. Wethouder Gert Stam vertelt: “Op deze manier hebben we een vorm van universitair onderwijs binnen de gemeente. Dat is een mooie ontwikkeling! We zijn er trots op dat de Regiocampus dit binnen de samenwerking realiseert. Ook voor wetenschappelijke onderzoekers en studenten hebben we als stad en regio veel te bieden.”
Wisselwerking
Ook de hbo-instellingen binnen de Regiocampus zijn enthousiast. Robertha Langenberg (directeur Health Care bij Hogeschool Viaa) en Ineke van der Wal (directeur Gezondheid & Welzijn bij Windesheim) vertellen: “Het is mooi om in de projecten nog intensiever samen te kunnen werken met wetenschappelijke onderzoekers en studenten. De wisselwerking tussen hbo en wo is voor beide partijen erg leerzaam. Ook kunnen we hierdoor projecten uitvoeren die we eerder nog niet deden.”
Geheugenlab
In het Academisch Lab worden diverse labs ontwikkeld. Zo is er bijvoorbeeld een Academisch Geheugenlab in oprichting. Binnen dit lab wordt onderzoek gedaan naar de samenwerking tussen verschillende organisaties rondom het thema geheugen. En hoe kunnen we met een gemeenschappelijke aanpak zorgen voor een vitale en zelfstandige leefomgeving voor mensen die moeite hebben met geheugen? Voor het Geheugenlab wordt verbinding gemaakt met de universiteit van Groningen.
Foto: sfeerbeeld Regiocampus