Met het doorknippen van een vrolijke slinger opende Erwin Duits, voorzitter van de raad van bestuur van Zorggroep Noorderboog, maandag 1 april officieel de nieuwe locatie van de Regiocampus Gilde. De studenten gaven de genodigden na de opening een rondleiding op de verpleegafdeling, welke fungeert als praktijklokaal voor de mbo-opleiding Helpende Zorg en Welzijn.  De nieuwe locatie van Regiocampus Gilde zit op de eerste etage van het hoofdgebouw van De Schiphorst in Meppel. Regiocampus Gilde is de plek waar studenten Helpende Zorg en Welzijn stage lopen én les krijgen. Sinds februari 2015 zaten de studenten respectievelijk op een verpleegafdeling in Isala Meppel en de oude locatie van de kinderopvang, maar door de nieuwbouw gaat het Gilde verhuizen.

Het Gilde
De nieuwe locatie valt erg in de smaak bij de studenten en leraren. Karin Klaassen, leraar Regiocampus Gilde, is ook erg enthousiast: “Er is een prachtig skillslab en er is een groot lokaal om theorieles te geven aan de studenten Helpende Zorg & Welzijn, waar zij een traject Praktijkleren volgen.” Bij Gildeleren volgen mbo-studenten een niet-reguliere stage; het Regiocampus Gilde gaat terug naar het vanouds succesvolle ‘meester-gezel-model’. Dit betekent dat het onderwijs volledig plaatsvindt in de praktijkinstellingen.

Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Het Regiocampus Gilde is op maat gemaakt voor Isala Diaconessenhuis en Zorggroep Noorderboog. Studenten van het Drenthe College en het Deltion College maken gebruik van deze mogelijkheid.

Deel dit bericht