Beschrijving project

Ondernemerspunt

Heeft u een opdracht die uitgevoerd kan worden door onze studenten?
Neem dan contact op met het Ondernemerspunt!

Het Ondernemerspunt is dé plek waar instellingen en bedrijven binnen en buiten de Regiocampus nieuwe ideeën, opdrachten, onderzoeken en stages in kunnen brengen en in contact kunnen komen met Regiocampuspartners. Multidisciplinaire- en multi-level samenwerking met partners, professionals, studenten en ondernemers. Door studenten te laten samenwerken met bedrijven aan concrete proeftuinen/projecten wordt de binding van jong talent met de regio versterkt. Het ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus.

Wat kan het Ondernemerspunt voor jou betekenen?

  • Bedrijven/instellingen: heeft jouw organisatie een proeftuin/project waarvoor je op zoek bent naar een verfrissende denk- en werkwijze? Dan kun je deze door het Ondernemerspunt laten uitvoeren. Wij zorgen voor een koppeling met de juiste leerlingen of studenten. De opdracht hoeft niet zorg gerelateerd te zijn. Het Ondernemerspunt staat open voor alle sectoren, dus bijvoorbeeld ook voor industrie en dienstverlening.
  • Leerlingen/studenten: ben jij op zoek naar uitdagende proeftuinen/projecten, waarmee je lokale en regionale ondernemers écht verder kunt helpen? Wil je leren in de praktijk, maar daarbij wel begeleid worden door een docent? Ga dan aan de slag bij het Ondernemerspunt!

Schooljaar 2018-2019
Er zijn totaal 61 mbo- en 28 hbo-studenten in stage of op afstudeeronderzoek geweest, 7 vmbo-klassen en 6 mbo-klassen betrokken geweest bij  ongeveer 46 projecten van instellingen en bedrijven. Daarnaast is er een MBO klas uit Italië geweest in het kader van internationalisering. De studenten kwamen van 12 verschillende opleidingen. Het aantal opdrachten uit verschillende sectoren is sterk gegroeid. Voorbeelden van opdrachten; energie neutraler maken van locaties van Oranjeborg in samenwerking met NICE, onderzoek onder bedrijven  van ICC Parkmanagement, organisatie drive-inn bios en superbingo bij Zorggroep Noorderboog, organisatie evenementen o.a. Business4students en Zorg voor elkaar loop. Pressure Cooker voor het merk Meppel, waarbij HBO, MBO en Basisonderwijs brainstormden over geluk in Meppel. Meegewerkt aan een Guinness Book of records aanvraag “alle kinderen wereldkampioen”. Studentenwerving voor het project “geweldige wijk” in Meppel. Dit is een project om armoede te verlichten en vervolgens gezondheid te bevorderen.

Klik hier voor het jaarverslag van het Ondernemerspunt 2018-2019

2019

In 2019 kwamen de studenten van 16 verschillende opleidingen. In totaal hebben 695 studenten gewerkt aan opdrachten voor instellingen en ondernemers. Met de ondernemersverenigingen kijken we op welke manieren we nog meer ondersteuning kunnen bieden aan de ondernemers.

De werkwijze binnen het Ondernemerspunt is voor het mbo gewijzigd. Er wordt nu met klassen studenten gewerkt in plaats van individuele stagiaires. Er is gewerkt aan de ontwikkeling van een leercommunity, met als doel het mbo en hbo nog sterker fysiek te laten samenwerken. De leercommunity start in februari 2020. Ook is er een onderwijstraject ontwikkeld om studenten start-ups te stimuleren. Dit in samenwerking met de Meppeler Handelvereniging en de Vereniging van vastgoedeigenaren. Het is een project om een “loungeplek’ voor jongeren te creëren in de binnenstad, Drenthe College en Rabobank MSS.

Neem contact met ons op
Heeft u een proeftuin/project die je graag laat uitvoeren door het Ondernemerspunt van de Regiocampus? Of ben je leerling/student en wil je graag opdrachten uitvoeren? Neem dan contact met ons op:

Rianne Staal
Projectleider Ondernemerspunt
E: ondernemerspunt@regiocampus.nl
M: 06 26 50 30 07

 

REGIOCAMPUS ON TOUR

10 jaar geleden is de Regiocampus gestart en vanaf dat moment zijn er al mooie projecten, proeftuinen en initiatieven ontstaan. In 10 video’s, waarvan we er maandelijks 1 delen, gaan we ‘on tour’ langs de diverse initiatieven vanuit de Regiocampus. In een video van 1 tot 1,5 minuut zal een vaste interviewer aan enkele betrokkenen vragen stellen over het betreffende project.

 

Deel dit bericht