Projecten en proeftuinen

Vanuit het Ondernemerspunt wordt gewerkt aan proeftuinen en projecten uit alle sectoren. Opdrachtgevers kunnen bij de coördinator van het Ondernemerspunt hun opdrachten indienen, dit kan van alles zijn! Denk aan het doen van marktonderzoek, een communicatie vraagstuk, nieuw te lanceren ideeën, hulp bij dagbesteding enz. De studenten kunnen een frisse en nieuwe blik geven!

Twee maal per jaar wordt er gestart met nieuwe opdrachten, de studenten starten dan met een nieuw semester. Het gaat hierbij niet om stagiairs maar om studenten die zelfstandig, met begeleiding vanuit de onderwijsinstelling in samenwerking met het bedrijf, de opdrachten uitvoeren.

In het Academisch lab van de Regiocampus wordt universitair onderzoek in diverse sectoren uitgevoerd, in samenwerking met hbo/mbo/vo. Medewerkers van partners binnen en buiten de Regiocampus, werken vanuit het Academisch lab samen met bedrijven/ instellingen, onderzoekers en studenten. Deze proeftuinen & labs kunnen in verbinding staan met wetenschappelijk onderzoek, die in de aangesloten organisaties wordt uitgevoerd. Een goed voorbeeld hiervan is de ‘club van gezonde eters‘.

“Het Gilde is leren en ervaren voor de toekomst.” 

Rosanne | Docent Regiocampus Gilde

Evenementen