MEPPEL – In Meppel is het leven goed en is iedereen welkom. Gastvrij is de onderscheidende waarde voor de binnenstad van Meppel. In de retail wordt al langer het thema Gastvrijheid omarmd om daarmee bezoekers van de binnenstad beter te bedienen. Het Drenthe College en hogeschool Windesheim hebben onder de vlag van de Regiocampus een living lab opgericht om ondernemers te helpen aan hun gastvrijheid te werken: het Future Proof Retail Lab Hospitality. De uitkomst is gepresenteerd op donderdag 16 januari 2020.

In 2019 zijn door studenten van het Drenthe College en hogeschool Windesheim, samen met ondernemers, allerlei activiteiten ondernomen waaronder mysteryshopping, klant enquêtes en duo-interviews met ondernemers in het kader van Hospitality in de Retail. Deze kennis en opgedane inzichten zijn door studenten gebundeld in 2 spelvormen: Hartenjagen en Hartstikke Gastvrij. De spellen zijn leuk en leerzaam om te spelen door de ondernemers en hun medewerkers.

Presentatie spellen
Donderdagmiddag 16 januari presenteerden de studenten de spellen aan de gemeente Meppel en de Meppeler Handelsvereniging (MHV). Hiermee wordt gepoogd harten van veel ondernemers veroveren om de spellen daadwerkelijk te gaan spelen. De studenten hebben de spellen verbonden aan de waarde gastvrij van “Meppel diep geluk”. Zo dragen de spellen bij aan de positionering van Meppel en wordt Meppel nog gastvrijer en aantrekkelijker om te verblijven. Wouter Pol, docent aan hogeschool Windesheim is enthousiast over de spellen:

We zijn ervan overtuigd dat deze spellen leuk en leerzaam zijn voor de doelgroep. Tegelijkertijd kunnen we de tools ook goed inzetten als onderwijsvorm voor onze studenten. Win-win dus.”

Deel dit bericht