Beschrijving project

Retail

Drenthe College en Windesheim zijn initiatiefnemers om in het centrum van Meppel een Retail living lab te ontwikkelen met meerdere onderwijsinstellingen, waar hospitality een belangrijk thema is. Meppel heeft de ambitie om de gelukkigste en meest gastvrije stad van Nederland te zijn en is als pilotgemeente aangesloten in het traject Gastvrije Binnenstad. Een mooie eerste stap waarin gemeente, ondernemers en onderwijs samenwerken aan optimalisering van gastvrijheid van retail in de binnenstad. Doel van het Retail Living lab is dat lokale retailers met elkaar, het onderwijs en gemeente de verbinding kunnen zoeken. Wensen en behoeften van de retailers kunnen opgepakt worden door retail (en andere) studenten van HBO, MBO en VMBO in bijvoorbeeld onderzoeken en project(en). Het Retail living lab is onderdeel van een landelijk project.

Samen met ondernemers zijn er allerlei activiteiten en onderzoeken uitgevoerd, waaronder mysteryshopping, klant enquêtes en duo-interviews met ondernemers in het kader van Hospitality in de Retail. Deze kennis en opgedane inzichten zijn door studenten gebundeld in 2 spelvormen: Hartenjagen en Hartstikke Gastvrij.

De spellen zijn overhandigd aan de gemeente Meppel en de Meppeler Handelsvereniging. Zij waren erg enthousiast en gaan kijken hoe deze spellen in gebruik kunnen worden genomen door de retailers.

Lees hier de eerste uitkomsten van het onderzoek (september 2019)

Lees hier de samenvatting van de interviews (oktober 2019)
Klik hier voor de volledige interviews 

Opgeleverde stukken/publicaties:

FPR praatplaten
Onderzoeksaanpak FPRL Hospitality (april 2019)
Publicatie Gastvrije Binnensteden 2019
Traject 2 verder uitgelegd
Meppeler Courant – Retail 17 juli 2019

Future-Proof Retail

REGIOCAMPUS ON TOUR

10 jaar geleden is de Regiocampus gestart en vanaf dat moment zijn er al mooie projecten, proeftuinen en initiatieven ontstaan. In 10 video’s, waarvan we er maandelijks 1 delen, gaan we ‘on tour’ langs de diverse initiatieven vanuit de Regiocampus. In een video van 1 tot 1,5 minuut zal een vaste interviewer aan enkele betrokkenen vragen stellen over het betreffende project.

Deel dit bericht