Beschrijving project

Business4Students 2023 tijdens het 10-jarig jubileum van de Regiocampus

Op donderdag 16 november is het zover, dan vindt er weer een editie van Business4Students plaats. Vanaf 10 mei kan er weer ingeschreven worden voor deze leuke pitchwedstrijd en wie weet ga jij wel naar huis met de hoofdprijs, een cheque aangeboden door Rabobank.

Meld je aan!

Short Business Meet Up

1 juni 2020 heeft Business4students plaatsgevonden tijdens het nieuwe event “Short Business Meet Up” in de theaterzaal van RSG Stad & Esch. De beste vier pitchers hebben hun ondernemende ideeën voorgelegd aan een ervaren ondernemers en jury. Ook hebben bezoekers kunnen genieten van sprekers en entertainment.


Pitchwedstijd
Coaches waren dit jaar Vera van Veen van Buro Bagsy, Anne van der Hulst van Van der Hulst B.V. en Edwin Koelink van Bad Hesselingen. Deelnemende studenten waren Bram Kloosterman, Julian Wibier, Max Voorberg, Ruud Kamp en Rik Ngimbi. De coaches gaan de studenten de aankomende periode coachen om hun ondernemende ideeën of al bestaande bedrijven een stap verder te brengen. Naast de coaches bestond de jury uit juryvoorzitter Marc Jan van der Linde namens Ondernemend Nijeveen en vertegenwoordigde alle ondernemersverenigingen van gemeente Meppel, Raymond Bosch, namens “Ik ben Drents ondernemer” en Fijko Roozenboom namens de Rabobank MSS.

Winnaar
De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marc Jan van der Linde van Toyota van der Linde, heeft Max Voorberg tot winnaar uitgeroepen van de pitchwedstrijd met zijn bedrijf Klixs.
“Klixs brengt de echte wereld en de digitale wereld samen met Augmented Reality. Zo creëren wij unieke belevingen door producten tot leven te laten komen. Dit doen we in alle branches van fashion tot educatie en noem maar op”, vertelt Max.
Max heeft  een cheque gewonnen ter waarde van 500 euro om te investeren in zijn eigen bedrijf. De cheque is aangeboden door Fijko Rozeboom van de Rabobank MSS. Ook heeft Raymond Bosch van de organisatie “Ik ben Drents ondernemer” alle vier pitches geselecteerd om deel te nemen aan zes maanden studentenstarters begeleiding bij de organisatie.

Inspiratie en kennisdeling
Naast de pitches stond kennisdeling centraal. De eerste sprekers waren de ondernemers Bastiaan en Thomas Schulski. Zij namen de gasten mee in hun proces van ondernemen met hun bedrijf Alt2. Zij zijn, net als de pitchers, gestart met ondernemen tijdens hun studie en hebben verteld wat zij hebben geleerd van hun ondernemerschap en natuurlijk hun successen. Johan Jonker van Isala nam de bezoekers mee in de wereld van het nieuwbouw proces van Isala en welke circulaire- en duurzaamheidsaspecten zijn toegepast. De derde spreker was Vince van Leth, de Vermakelaar. Vince is een echte creatieve ondernemer en van alle markten thuis. Recent heeft hij zijn eerste boek uitgegeven, welke ook verloot werd tijdens het event. “We kijken terug op een fantastisch eerste event na een corona periode, waar bezoekers geïnspireerd zijn door korte speeches en pitches en waar bezoekers nog extra in de watten zijn gelegd met een leuke goodiebag, aangeboden door gemeente Meppel. Waar we vooral ook trots op zijn dat zijn de studenten. Naast de pitchers is het event ook door studenten georganiseerd in de voorbereiding en op de dag zelf”, vertelt Marieke Navarro, programmamanager Regiocampus.

Kijk de film, van deze geslaagde dag hier terug!

Voorgaande edities
De programmaonderdelen zijn per jaar verschillend. Zo werden er bij de eerste editie workshops aangeboden, bij de tweede editie een collegetour, bij de derde editie onder andere een masterclass en hadden we tijdens de vierde editie een DJ die zijn ondernemende verhaal vertelde. Er is uiteraard ook ruimte om te netwerken. De jubileumeditie kon helaas door de komst van het coronavirus niet op locatie plaatsvinden zoals gepland. In juni 2019 volgde alsnog een online editie waarbij vijf studenten een pitch hielden voor coaches, jury en publiek via de livestream.

Ambassadeurs
De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, CSG Dingstede, Terra en NHL Stenden. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement.

Meer weten of het event bezoeken?
Houd onze website in de gaten en/of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

REGIOCAMPUS ON TOUR

10 jaar geleden is de Regiocampus gestart en vanaf dat moment zijn er al mooie projecten, proeftuinen en initiatieven ontstaan. In 10 video’s, waarvan we er maandelijks 1 delen, gaan we ‘on tour’ langs de diverse initiatieven vanuit de Regiocampus. In een video van 1 tot 1,5 minuut zal een vaste interviewer aan enkele betrokkenen vragen stellen over het betreffende project.

 

Deel dit bericht

Bekijk ook:

Academisch lab

Bekijk project

Regiocampus Gilde

Bekijk project