Beschrijving project

WAT IS BUSINESS4STUDENTS?

Tijdens Business4Students ontwikkelen studenten zich tot innovatieve en ondernemende professionals door hun startup idee of duurzame innovatie naar een volgend niveau te tillen.


Business4Students als opstap voor het starten van je eigen bedrijf

Business4Students is een jaarlijks event dat ondernemende scholieren en studenten aanmoedigt om hun ideeën om te zetten in een eigen bedrijf. Gedurende enkele weken worden deelnemers begeleid en voorbereid met masterclasses en experts. Tijdens het event pitchen de deelnemers hun idee voor een publiek en een panel van ervaren ondernemers, coaches en juryleden. Het doel is om ondernemers aan te trekken die bereid zijn tijd te investeren in het begeleiden van deze studenten naar een eigen onderneming.

Deelname aan Business4Students betekent investeren in ondernemerschap en het opbouwen van een ondernemend netwerk.

Het programma
De studenten die uiteindelijk gaan pitchen, krijgen een volledig programma gericht op ondernemerschap aangeboden. Het programma bestaat uit:

 • Twee masterclasses met o.a. een pitchtraining
 • Het Business4students event. Tijdens het event kan het volgende gewonnen worden:
  • Coach (ervaren ondernemer), die na het event in minimaal twee afspraken de student begeleidt
  • Er worden 3 studenten geselecteerd, die een half jaar ‘studentstarterbegeleiding’ winnen van “ik ben Drents Ondernemer”.
  • Tot slot wint de beste pitcher een geldbedrag in de vorm van een cheque die geïnvesteerd moet worden in het (nog te starten) bedrijf van de ondernemende student.

Ambassadeurs:
De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, DCTerra, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, CSG Dingstede, NHL Stenden hogeschool en Landstede. Verder zijn onder meer Rabobank, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement.

Meer weten of het event bezoeken?
Houd onze website in de gaten en/of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

 

EDITIE 2024 – 7 NOVEMBER 2024

Op donderdag 7 november organiseren wij het event Business4Students voor ondernemende studenten als onderdeel van de Global EntrepeneurshipWeek.

Dit jaar participeren: Dingstede, DCTerra, Deltion College, Hogeschool Windesheim, NHL Stenden, Stad & Esch, & Landstede.

Deelname
De Regiocampus is actief in Zuidwest Drenthe & Noordwest Overijssel. In de aankomende editie van Business4students investeren we in beide regio’s. Dit event is onderdeel van het programma van de Global EntrepreneurshipWeek van Regio Zwolle, de masterclasses en studentstarterbegeleiding worden uitgevoerd door de organisatie van “Ik ben Drents ondernemer”.

Let op: voor deelname geldt dat een leerling of student op moment van opgave ingeschreven moet staan bij één van de bovengenoemde onderwijsinstellingen. Dit geldt ook voor leerlingen en studenten die schooljaar 2023-2024 hun onderwijs bij deze onderwijsinstelling afronden. Ongeacht de woonplaats krijgen zij het gehele programma aangeboden.

Het programma
De studenten die uiteindelijk gaan pitchen, krijgen een volledig programma gericht op ondernemerschap aangeboden.

Het programma bestaat uit:

 • Twee masterclasses op 14 oktober en 21 oktober over het maken van een businessplan en een masterclass gericht op marketing & sales, aangeboden door de organisatie “ik ben Drents Ondernemer”
 • Een pitchtraining tijdens de masterclasses
 • Het Business4students event op 7 november. Tijdens het event kan het volgende gewonnen worden:
  • Coach (ervaren ondernemer), die na het event in minimaal twee afspraken de student begeleidt.
  • Er worden 3 studenten geselecteerd, die een half jaar ‘studentstarterbegeleiding” winnen van “ik ben Drents Ondernemer”. Dit bestaat uit maandelijks een persoonlijk business development gesprek, tweewekelijks een stand-up met ondernemers en mede studentstarters en toegang tot ‘Academy events’.
  • Tot slot wint de beste pitcher een cheque van €500,- euro, die geïnvesteerd wordt in het (nog te starten) bedrijf van de ondernemende student.

Als bezoeker naar het event komen?
Je bent van harte welkom! Stuur een e-mail naar info@regiocampus.nl dan reserveren wij alvast een plekje voor jou voordat de officiële uitnodiging verstuurd wordt.

Bekijk de video over het Business4Students event!

Deel dit bericht

Bekijk ook:

Academisch lab

Bekijk project

Regiocampus Gilde

Bekijk project