Beschrijving project

Business4Students

Het inspirerende event dat ondernemers en studenten aan elkaar verbindt door een pitchwedstrijd, waarbij studenten hun ondernemende ideeën presenteren aan coaches (ervaren ondernemers) en jury. Bekijk hier de promotiefilm!

Het jaarlijks terugkerend evenement Business4Students wordt gezamenlijk georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. Business4Students is een initiatief van de Regiocampus, met als missie: ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ stimuleren door jongeren en ondernemers in de regio met elkaar te verbinden.

Business4Students 2022

Dit jaar groeit Business4Students naar een 2.0 versie!

Het programma
Op donderdag 18 november 2021 starten we met een digitale kick off van Business4Students, tijdens de Global Entrepreneurshipweek Zwolle. De kick-off bestaat uit een collegetour met Gino Spijkerman, eigenaar van Interstage. Het bedrijf dat o.a. grotere podia bouwt in Nederland en Europa, zoals het Songfestival, Zwarte Cross en the Voice of Holland. Gino neemt jullie mee in hoe hij is begonnen en uitgegroeid tot een succesvol ondernemer. De presentatie is in handen van Martin Schoonheim, ondernemer en voorzitter van bedrijvensociëteit A37 & de verkiezing van Drents ondernemer van het jaar.
Natuurlijk kijken we tijdens de kick off vooruit naar hét event Business4Students op 17 maart 2022.

Na aanmelding worden de beste pitchers geselecteerd voor deelname aan Business4Students.

Het programma bestaat uit:

  • Kick off & Collegetour op 18 november 2021 (hierna kunnen de pitches vóór 18 januari ingestuurd worden en selecteren wij de studenten die mee gaan doen aan onderstaande)
  • Twee masterclasses op 1 februari (digitaal) en 28 februari (fysiek) over het maken van een businessplan & marketing, aangeboden door de organisatie “ik ben Drents Ondernemer”
  • Pitchtraining tijdens de masterclasses
  • Het Business4students event op 17 maart. Tijdens het event kan het volgende gewonnen worden:
    • Coach (ervaren ondernemer), die na het event in minimaal twee afspraken de student begeleidt.
    • Er worden 3 studenten geselecteerd, die een half jaar ‘studentstarterbegeleiding’ winnen van “ik ben Drents Ondernemer”. Dit bestaat uit maandelijks een persoonlijk business development gesprek, tweewekelijks een stand-up met ondernemers en mede studentstarters en toegang tot ‘Academy events’.
    • Tot slot wint de beste pitcher een cheque van €500,- euro, aangeboden door de Rabobank MSS, die geïnvesteerd moet worden in het (nog te starten) bedrijf van de ondernemende student.

Wil je meedoen aan de kick off en/of het event?
Geef je op als deelnemer of toeschouwer via info@regiocampus.nl.

  

Voorgaande edities
De programmaonderdelen zijn per jaar verschillend. Zo werden er bij de eerste editie workshops aangeboden, bij de tweede editie een collegetour, bij de derde editie onder andere een masterclass en hadden we tijdens de vierde editie een DJ die zijn ondernemende verhaal vertelde. Er is uiteraard ook ruimte om te netwerken. De jubileumeditie kon helaas door de komst van het coronavirus niet op locatie plaatsvinden zoals gepland. In juni 2020 volgde alsnog een online editie waarbij vijf studenten een pitch hielden voor coaches, jury en publiek via de livestream.

Ambassadeurs
De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa en CSG Dingstede. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement. De organisatie van het evenement is in handen van studenten van het Ondernemerspunt.

Meer weten of het event bezoeken?
Hou onze website in de gaten of volg Business4Students op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Deel dit bericht

Bekijk ook:

Proeftuin Academisch lab

Bekijk project

Regiocampus Gilde

Bekijk project