Beschrijving project

Business4Students

Het inspirerende event dat ondernemers en studenten aan elkaar verbindt door een pitchwedstrijd, waarbij studenten hun ondernemende ideeën presenteren aan coaches (ervaren ondernemers) en jury.

Het jaarlijks terugkerend evenement Business4Students wordt gezamenlijk georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. Initiatiefnemers van Business4Students zijn de Regiocampus en Huiswerkschool Meppel. Samen willen zij ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ stimuleren door jongeren en ondernemers in de regio met elkaar te verbinden.

De programmaonderdelen zijn per jaar verschillend. Zo werden er bij de eerste editie workshops aangeboden, bij de tweede editie een collegetour, bij de derde editie onder andere een masterclass en hadden we tijdens de vierde editie een DJ die zijn ondernemende verhaal vertelde. Er is uiteraard ook ruimte om te netwerken. De jubileumeditie kon helaas door de komst van het coronavirus niet op locatie plaatsvinden zoals gepland. In juni 2020 volgde alsnog een online editie waarbij vijf studenten een pitch hielden voor coaches, jury en publiek via de livestream.

  

De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa en CSG Dingstede. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel, Regiocampus en Huiswerkschool Meppel actief in de organisatie van het evenement. De organisatie van het evenement is in handen van studenten van het Ondernemerspunt.

Meer weten of het event bezoeken?
Hou de website, www.business4students.nl, in de gaten of volg de pagina op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Deel dit bericht

Bekijk ook:

Proeftuin Academisch lab

Bekijk project

Regiocampus Gilde

Bekijk project