Beschrijving project

Short Business Meet Up

Het inspirerende event Business4students is dit jaar onderdeel van een nieuw concept “Short Business Meet Up”. Ondernemerschap, studentstarters, inspirerende sprekers en natuurlijk een business netwerkborrel staan centraal. Hét ondernemende event, dat je niet wilt missen! Iedere bezoeker beleeft een innoverende middag & gaat met een inspirerend cadeau naar huis!

Het event is een initiatief van de Regiocampus en wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio zuidwest Drenthe en Zwolle. Het event voor ondernemers, onderwijs, studenten, bestuurders, gemeenten en instellingen richt zich op ondernemerschap, kennis en inspiratie!

Naast interessante & inspirerende sprekers vinden ook pitches plaats van ondernemende studenten, die verbonden worden aan ervaren ondernemers. Daarnaast wint de beste pitcher een cheque van €500,- aangeboden door Rabobank MSS en worden pitchers geselecteerd voor een half jaar studentstartersbegeleiding aangeboden door Ik ben Drents ondernemer. Het programma wordt gepresenteerd door bevlogen presentator en ondernemer Martin Schoonheim.

Kortom, stimuleer jong ondernemerschap en laat je inspireren!

Mis het niet en meld je snel aan voor het event en de borrel!

1 juni 2022 | 15.30 uur – 18.00 uur | Theaterzaal Stad & Esch | Ezingerweg 52, Meppel | Short Business Meet Up

Programma:

  • 15.00 uur – 15.30 uur  Inloop
  • 15.30 uur – 17.15 uur   Short Business meet up
  • 17.15 uur – 18.00 uur   Netwerkborrel met DJ

 

De kick-off van het onderdeel Business4Students
Op donderdag 18 november 2021 zijn we gestart met een digitale kick off van Business4Students, tijdens de Global Entrepreneurshipweek Zwolle. De kick-off bestond uit een collegetour met Gino Spijkerman, eigenaar van Interstage, hij nam de aanwezigen mee in hoe hij is begonnen en uitgegroeid tot een succesvol ondernemer. De presentatie was in handen van Martin Schoonheim, ondernemer en voorzitter van bedrijvensociëteit A37 & de verkiezing van Drentse onderneming van het jaar. Natuurlijk keken we tijdens de kick off vooruit naar hét event Business4Students op 1 juni 2022.

Voorgaande edities
De programmaonderdelen zijn per jaar verschillend. Zo werden er bij de eerste editie workshops aangeboden, bij de tweede editie een collegetour, bij de derde editie onder andere een masterclass en hadden we tijdens de vierde editie een DJ die zijn ondernemende verhaal vertelde. Er is uiteraard ook ruimte om te netwerken. De jubileumeditie kon helaas door de komst van het coronavirus niet op locatie plaatsvinden zoals gepland. In juni 2020 volgde alsnog een online editie waarbij vijf studenten een pitch hielden voor coaches, jury en publiek via de livestream.

Ambassadeurs
De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, CSG Dingstede en NHL Stenden. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel en Regiocampus actief in de organisatie van het evenement.

Meer weten of het event bezoeken?
Houd onze website in de gaten en/of volg ons op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven.

Deel dit bericht

Bekijk ook:

Proeftuin Academisch lab

Bekijk project

Regiocampus Gilde

Bekijk project