MEPPEL – Gemeente Westerveld is de nieuwe partner van de Regiocampus. Vandaag heeft de ondertekening plaatsgevonden. Met de komst van gemeente Westerveld start een universitair onderzoek om ouderen te stimuleren tot een gezonde voedselkeuze in samenwerking met Universiteit Wageningen en de gemeenten Meppel en Steenwijkerland.

 

Bij de start van de Zorgcampus, wat nu uitgegroeid is tot Regiocampus, was gemeente Meppel de enige deelnemende gemeente. ‘’Wat belangrijk is, is dat we als gemeenten krachten bundelen. Zeker als het gaat om thema’s zoals jongeren verbinden aan bedrijven, samenredzaamheid en gezondheid van inwoners. Ik ben dan ook verheugd dat naast gemeente Meppel en Steenwijkerland, nu ook gemeente Westerveld aansluit bij de Regiocampus’’, vertelt wethouder Henk ten Hulscher van gemeente Meppel.

 

Vitaliteitscampus in Frederiksoord

In Frederiksoord, in de gemeente Westerveld, wordt een vitaliteitscampus ontwikkeld in en rondom de voormalige Tuinbouwschool, op initiatief van ondernemer en Regiocampus partner Ruud Slot. De vitaliteitscampus wordt een kennis-, trainings- en belevingscentrum voor een vitaal, gezond en gelukkig leven, geïnspireerd door het gedachtegoed van Johannes van den Bosch. Behalve de locatie van het Ondernemerspunt in Meppel, is dit ook een leer- en experimenteerlocatie voor de partners van de Regiocampus. Er wordt samengewerkt om te komen tot vitaliteitsprogramma’s voor verschillende doelgroepen.

 

Universitair onderzoek naar gezonde voedingskeuze bij ouderen

Ook gaat de Regiocampus een onderzoek doen naar gezonde voedingskeuze onder ouderen in de regio. Een gezond voedingspatroon op latere leeftijd draagt bij aan een betere gezondheid en kwaliteit van leven. Met dit onderzoek gaan de zorgtaken aan thuiswonende ouderen uitgebreid worden met voedingsadvies en ondersteuning bij een gezonde voedingskeuze. “We willen met dit onderzoek een groter bewustzijn van belang van gezonde voeding onder ouderen creëren, zodat ouderen langer vitaal blijven en thuis kunnen blijven wonen’’, vertelt wethouder Jelle de Haas van gemeente Westerveld. Het onderzoek wordt in gemeente Meppel, Steenwijkerland en Westerveld uitgevoerd door universiteit Wageningen en studenten van het Ondernemerspunt in het Academisch lab. Daar wordt universitair onderzoek in diverse sectoren uitgevoerd in samenwerking met de regionale VO- MBO-HBO- instellingen.

Deel dit bericht