Leerlingen van Stad & Esch Diever gaan werken aan echte opdrachten uit de regio voor hun eindwerkstukken. In het laatste jaar van hun opleiding doen de leerlingen een onderzoek naar een door hen gekozen onderwerp. Door de samenwerking met het Ondernemerspunt van de Regiocampus gaan leerlingen dit onderzoek dit jaar voor het eerst doen aan de hand van een vraagstuk van ondernemers uit de regio.

Er zijn vragen over streekproducten, productontwikkeling, het verduurzamen van processen, klantonderzoeken en een arbeidsmarktvraagstuk. Hiermee verbinden we leerlingen aan ondernemers uit de regio en werken ze aan betekenisvolle projecten.

Na de presentatie van de projecten gingen de leerlingen enthousiast aan de slag om de vraag te verduidelijken en een keuze te maken uit het aanbod. Ze starten na de zomervakantie met de onderzoeken.

Leerlingen van de Havo maken een profielwerkstuk en leerlingen van het vmbo een sectorwerkstuk. De ondernemers die hieraan deelnemen zijn: Stichting Weldadig Oord, Vitaliteitscampus, Makkertuinen, Gemeente Westerveld, Zuivelboerderij de Werkhorst, Otten Infra, Bouwbedrijf Broekman en In den Uylenbal.

Deel dit bericht