11 jul 2018

Het Ondernemerspunt, een onderdeel van de Regiocampus, verdubbelt haar resultaten. Daarbij hoort een grotere locatie en neemt ze haar intrek in het Groene Café aan de Werkhorst in Meppel. Het Groene café is een inspirerende, vernieuwende werkplek. Dinsdagmiddag 10 juli werd de nieuwe locatie in klein gezelschap feestelijk in gebruik genomen.

Het Ondernemerspunt is blij met de nieuwe locatie. Projectleider Sjoukje de Haan vertelt: “Het Groene Café is een inspirerende ruimte waar elkaar ontmoeten, kennis delen en samenwerken aan betekenisvolle projecten een mooie plek krijgt. Op de bovenverdieping is een ruimte waar de studenten kunnen werken aan projecten. Op de begane grond is ruimte voor brainstormsessies, vergaderingen en lunches. Voor de inrichting wilden we ook fysiek de samenwerking laten zien met de vele organisaties. Ondernemers en instellingen hebben allerlei groene stoelen aangeleverd, waar de naam van hun organisatie op staat vermeld. Op die manier kunnen we de organisaties promoten in het café. De houten tafels zijn handgemaakt door de mensen van Oranjeborg. Daar zijn we hartstikke trots op!”

Breed pallet
Het Ondernemerspunt bestaat inmiddels twee jaar en is in die tijd flink gegroeid. In het afgelopen schooljaar werden er 60 projecten van diverse ondernemers en instellingen uitgevoerd (in het voorgaande schooljaar waren dat er 30). Er waren ruim 200 leerlingen en studenten van 18 verschillende vmbo-, mbo- en hbo-opleidingen bij betrokken. Ook dat is ruim een verdubbeling van het jaar ervoor. De projecten zijn heel divers: van een groot tevredenheidsonderzoek onder de leden van ICC Parkmanagement, tot opdrachten op het gebied van recreatie bij Het Anker. En van een pressure-cooker voor Meppel Diep Geluk, waar zelfs een basisschoolklas bij betrokken was, tot het organiseren van een evenement als Business4Students of de Zorg Voor Elkaar-loop. Ook de ‘bouw’ van de proefopstelling van het nieuwe ziekenhuis en de revalidatieafdeling van Zorggroep Noorderboog is samen met een groep studenten van het Ondernemerspunt gerealiseerd.

Win-winsituatie
Ook Kabootje, een onderneming die kleine bootjes, kano’s, kayaks en bijbehorende accessoires verkoopt, legde een opdracht bij het Ondernemerspunt neer. Studenten gingen aan de slag met arrangementen en deden marktonderzoek. “Een echte win-winsituatie,” vertelt Henriët Logchies van Kabootje. “We vinden het belangrijk dat studenten aan de slag kunnen met leuke en échte opdrachten. Ondernemen is leuk en we willen ons enthousiasme graag meegeven aan studenten. Daarnaast is de creatieve blik van studenten een toegevoegde waarde voor je bedrijf. Een frisse blik kan jezelf als ondernemer op nieuwe gedachten brengen.”

Ondernemerspunt
Het Ondernemerspunt is dé plek waar instellingen en bedrijven nieuwe ideeën, opdrachten en onderzoeken in kunnen brengen om uit te laten voeren door studenten. Het Ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus.

Deel dit bericht