Innovatie

Dinsdag 7 oktober heeft Zorgcombinatie Noorderboog een ‘Zorg, E-health en Innovatie’-dag georganiseerd in het Diaconessenhuis in Meppel. Medewerkers van Noorderboog, De Stouwe en partners binnen Zorgcampus Noorderboog konden kennis maken met de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zorg op een informatiemarkt, tijdens workshops en een minisymposium.

Op de informatiemarkt vertelden bedrijven en afdelingen in de zorg over praktijkvoorbeelden van E-health en nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld 3D-animaties en de eNose. De eNose is een elektronische neus waarmee door middel van ademanalyse onder andere keelkanker en tuberculose kan worden aangetoond.

Via inloopworkshops werd kennis gedeeld over verschillende (zorg)applicaties voor tablets en mobiele telefoons. Ook werden er workshops over serious gaming gegeven. Serious games zijn spellen die naast vermaak ook een leerelement bevatten. Door het spelen van het spel worden de spelers gemotiveerd en gestimuleerd om tegelijkertijd bijvoorbeeld oefeningen te doen. Tijdens de E-healthdag in het Diaconessenhuis konden medewerkers ook zelf serious games uitproberen. De dag werd afgesloten met een minisymposium, waarbij inspirerende sprekers vertelden over E-health in de dagelijkse praktijk en over de invloed van technologische ontwikkelingen in de zorg.

Positief

Medewerkers waren zeer positief over de E-healthdag: ‘Het is heel leuk om op deze manier kennis te maken met de toekomst. Het is belangrijk goed op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen, zodat we altijd de beste zorg aan onze patiënten en cliënten kunnen leveren’, aldus een verpleegkundige.

Organisatie

De E-healthdag is georganiseerd door het Innovatieteam Noorderboog en Zorgcampus Noorderboog. Het Innovatieteam is een groep medewerkers die andere medewerkers stimuleert en ondersteuning biedt om te vernieuwen in hun werk. De Zorgcampus is een netwerk in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel dat zorg, onderwijs, bedrijfsleven en gemeente met elkaar verbindt.

Deel dit bericht