Op woensdag 13 april organiseerde Zorgcampus Noorderboog haar halfjaarlijkse inspiratiesessie. De bijeenkomst had dit keer een extra feestelijk tintje: de nieuwe locatie van de Zorgcampus, met daarin ook het Ondernemerspunt, werd officieel geopend. De officiële opening van de locatie aan de Werkhorst in Meppel werd samen met de vertegenwoordigers van de ondernemersverenigingen verricht. 

 

Inspireren en geïnspireerd worden

Tweemaal per jaar organiseert Zorgcampus Noorderboog een inspiratiesessie, waar medewerkers en bestuurders kennis delen over de ontwikkelingen binnen de Zorgcampus. Bij de sessie op 13 april werd onder meer ingegaan op de focus voor 2020; de sector zorg gaat zich meer richten op ouderenzorg en daarnaast worden de activiteiten verbreed naar meerdere sectoren via het ondernemerspunt. Ook presenteerden alle projectgroepen kort de inhoud en voortgang van hun projecten. Coen van Delden (directeur Isala Diaconessenhuis) over de focus ouderenzorg: “De focus op ouderenzorg komt voort uit het nieuwe profiel van Isala Diaconessenhuis in Meppel, ‘vitaliteit en mobiliteit’, en de activiteiten van de andere zorginstellingen binnen de Zorgcampus. Daarnaast biedt het nieuwe profiel veel mogelijkheden voor de activiteiten die gaan plaatsvinden binnen het Ondernemerspunt.”

 

Ondernemende opening

Aansluitend aan de inspiratiesessie werd de nieuwe locatie van de Zorgcampus en het Ondernemerspunt officieel geopend. Bij het Ondernemerspunt, onderdeel van de Zorgcampus, worden opdrachten van bedrijven/instellingen in diverse sectoren uitgevoerd door studenten/leerlingen van de deelnemende onderwijsinstellingen op alle niveaus. Gezien het karakter en de doelgroep van het Ondernemerspunt, spelen ondernemers een belangrijke rol. Daarom werd de officiële openingshandeling verricht samen met de vertegenwoordigers van Ondernemersverenigingen (Business Club Meppel, Meppeler Handelsvereniging, Meppel United, Handelsvereniging Nijeveen, VNO-NCW-Midden, Werkgeversplatform Meppel Staphorst, ICC-Parkmanagement Meppel, Ondernemersvereniging Staphorst-Rouveen, ICC Staphorst). Samen met Marieke Navarro (Zorgcampus Noorderboog) en Sjoukje de Haan (Ondernemerspunt) legden zij letterlijk een verbinding met alle bezoekers.

Fotocollage inspiratiesessie

Deel dit bericht