Gisteren heeft Business4students plaatsgevonden tijdens het nieuwe event “Short Business Meet Up” de theaterzaal van RSG Stad & Esch. De beste vier pitchers hebben hun ondernemende ideeën voorgelegd aan ervaren ondernemers en jury. Ook hebben bezoekers kunnen genieten van sprekers en entertainment.

Pitchwedstijd
Coaches waren dit jaar Vera van Veen van Buro Bagsy, Anne van der Hulst van Van der Hulst B.V. en Edwin Koelink van Bad Hesselingen. Deelnemende studenten waren Bram Kloosterman, Julian Wibier, Max Voorberg, Ruud Kamp en Rik Ngimbi. De coaches gaan de studenten de aankomende periode coachen om hun ondernemende ideeën of al bestaande bedrijven een stap verder te brengen. Naast de coaches bestond de jury uit juryvoorzitter Marc Jan van der Linde namens Ondernemend Nijeveen en vertegenwoordigde alle ondernemersverenigingen van gemeente Meppel, Raymond Bosch, namens “Ik ben Drents ondernemer” en Fijko Roozenboom namens de Rabobank MSS.

Winnaar
De jury, onder leiding van juryvoorzitter Marc Jan van der Linde van Toyota van der Linde, heeft Max Voorberg tot winnaar uitgeroepen van de pitchwedstrijd met zijn bedrijf Klixs.
“Klixs brengt de echte wereld en de digitale wereld samen met Augmented Reality. Zo creëren wij unieke belevingen door producten tot leven te laten komen. Dit doen we in alle branches van fashion tot educatie en noem maar op”, vertelt Max.
Max heeft  een cheque gewonnen ter waarde van 500 euro om te investeren in zijn eigen bedrijf. De cheque is aangeboden door Fijko Rozeboom van de Rabobank MSS. Ook heeft Raymond Bosch van de organisatie “Ik ben Drents ondernemer” alle vier pitches geselecteerd om deel te nemen aan zes maanden studentenstarters begeleiding bij de organisatie.

 Inspiratie en kennisdeling
Naast de pitches stond kennisdeling centraal. De eerste sprekers waren de ondernemers Bastiaan en Thomas Schulski. Zij namen de gasten mee in hun proces van ondernemen met hun bedrijf Alt2. Zij zijn, net als de pitchers, gestart met ondernemen tijdens hun studie en hebben verteld wat zij hebben geleerd van hun ondernemerschap en natuurlijk hun successen. Johan Jonker van Isala nam de bezoekers mee in de wereld van het nieuwbouw proces van Isala en welke circulaire- en duurzaamheidsaspecten zijn toegepast. De derde spreker was Vince van Leth, de Vermakelaar. Vince is een echte creatieve ondernemer en van alle markten thuis. Recent heeft hij zijn eerste boek uitgegeven, welke ook verloot werd tijdens het event. “We kijken terug op een fantastisch eerste event na een corona periode, waar bezoekers geïnspireerd zijn door korte speeches en pitches en waar bezoekers nog extra in de watten zijn gelegd met een leuke goodiebag, aangeboden door gemeente Meppel. Waar we vooral ook trots op zijn dat zijn de studenten. Naast de pitchers is het event ook door studenten georganiseerd in de voorbereiding en op de dag zelf”, vertelt Marieke Navarro, programmamanager Regiocampus.

 

Initiatief van de Regiocampus
Het event is een initiatief van de Regiocampus en wordt georganiseerd door onderwijsinstellingen; hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, NHL Stenden, Drenthe College, Deltion College, RSG Stad & Esch en CSG Dingstede. Gemeente Meppel is ook actief betrokken bij de organisatie en wil hiermee jong ondernemerschap bevorderen. Het event voor ondernemers, onderwijs, studenten, bestuurders, gemeenten en instellingen richt zich op ondernemerschap, kennis en inspiratie!

 

Deel dit bericht