Het Ondernemerspunt, één aanspreekpunt speciaal voor bedrijven en organisaties in de regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel. Het is dé plek waar bedrijven hun ideeën, opdrachten en onderzoeksvraagstukken kunnen indienen, die vervolgens door studenten wo, hbo, mbo en voortgezet onderwijs worden uitgevoerd. Voor aankomend schooljaar is dit hét moment om  weer nieuwe opdrachten in te dienen bij het Ondernemerspunt.

Waarom investeren in jongeren?
“Werken met studenten is in mijn optiek essentieel voor de toekomst van ieder bedrijf. De overdracht van kennis is belangrijk voor misschien wel jouw toekomstige personeel. Studenten staan op een andere manier, creatief, in het leven. Ze kijken anders tegen bepaalde problemen aan wat kan leiden tot verrassende, nieuwe inzichten.”, vertelt Herwin Lokken, voorzitter van “Ondernemend Nijeveen”.

Het Ondernemerspunt brengt bedrijven en studenten bij elkaar. De studenten (hbo, mbo en voortgezet onderwijs) komen uit alle sectoren. De hogescholen Windesheim en Viaa, het MBO Drenthe College en Deltion College en het Voortgezet Onderwijs Stad &Esch investeren in bedrijven in de regio en staan voor de bedrijven klaar om studenten in te zetten op interessante vraagstukken. Het is van belang dat jongeren de kans krijgen om de mooie bedrijven in Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel leren kennen. Door als bedrijf nu te investeren in jongeren, investeert je in talentontwikkeling en het investeren in mogelijk toekomstige medewerkers.

Interessante vraagstukken
Studenten kunnen bedrijven hulp bieden bij een project of kunnen een frisse blik op een bepaald vraagstuk bieden. Interessante vraagstukken, waaraan ze kunnen werken kunnen gaan over (markt)onderzoek, klanttevredenheidsonderzoek, maar ook het verzorgen van marketing en communicatie, facilitaire werkzaamheden uitvoeren en coördineren, productontwikkeling en nog veel meer. Naast vraagstukken van één bedrijf of organisatie, wordt er ook gewerkt aan collectieve vraagstukken vanuit ondernemersverenigingen, stichtingen of andere organisaties.

Werken voor de regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Drenthe
Anders dan bij stagiaires, werken de studenten online aan allerlei opdrachten of vanuit het Ondernemerspunt, welke is gevestigd in het Arcus gebouw, aan de Werkhorst in Meppel. Studenten komen alleen bij het bedrijf op het moment, als er vanuit het bedrijf behoefte aan is. Ook al wordt er fysiek vanuit Meppel gewerkt, de opdrachten mogen uit de hele regio Zuidwest Drenthe en Noordwest Overijssel komen. Kortom; heb je een vraagstuk, waar je zelf geen tijd voor hebt en waar studenten van kunnen leren? Neem dan contact op met het Ondernemerspunt en dien je opdracht vóór half juni in.

Regiocampus
Het Ondernemerspunt is onderdeel van de Regiocampus. De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en vernieuwen. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen draagt de Regiocampus bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, Gemeente Westerveld, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Meppel.

Deel dit bericht