De tweede editie van Business4Students is gewonnen door Laura Molema van hogeschool Viaa. Zij wil met workshops en trainingen mensen bewust maken van het effect van woorden. Het evenement Business4Students, dat op donderdag 16 maart plaatsvond in Meppel, had als doel om jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden. Deze verbinding werd onder meer tot stand gebracht bij de pitchwedstrijd, waarbij leerlingen en studenten hun ondernemende ideeën aan de coaches en jury presenteerden. Iedere deelnemer wordt na het evenement verder geholpen met het ondernemende idee door één van de coaches. De winnaar sleepte bovendien de prijs van 500 euro in de wacht.

Business4Students
Initiatiefnemers van Business4Students zijn Huiswerkschool Meppel en de Regiocampus. Zij willen ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ stimuleren door jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden. Naast de grote onderwijsinstellingen in Meppel en Zwolle participeerden diverse vooraanstaande regionale ondernemers. Directeur-bestuurder Meindert-Jan Oostland van Terra MBO, stelde zijn school beschikbaar als locatie voor het evenement. Het programma van Business4Students bestond uit twee delen; een collegetour met Omar Munie en de pitchwedstrijd.

Collegetour
Omar Munie, de jonge ondernemende designer van tassen, was hét voorbeeld van hoe ondernemerschap kan leiden tot succes, ondanks de vele tegenslagen in zijn leven. De door Omar ontworpen armbanden ‘Business4Students omarmt diversiteit’ werden massaal aangeschaft. Het volledige bedrag komt ten goede aan een aantal goede doelen, waaronder Stichting Congo uit Meppel. De presentatie van Business4Students was in handen van Mas Boom van Koninklijke Boom Uitgevers. Hij leidde als gastheer de deelnemende leerlingen, studenten en ondernemers door het programma, maar bleek bovenal een uitstekende interviewer tijdens collegetour. Naast Mas kregen ook de studenten volop gelegenheid vragen te stellen aan Omar Munie.

Idee positief taalgebruikPrijsuitreiking 1 - LR
Juryvoorzitter burgemeester Richard Korteland is erg te spreken over de ideeën die gepresenteerd werden: “Ik vind het mooi om te zien dat iedere deelnemer een echte passie heeft. Daarnaast vind ik het heel bijzonder om te zien hoe ondernemers en onderwijs in dit concept bijeenkomen.” Deelnemer Laura Molema wil mensen bewust maken hoe negatieve opmerkingen desastreus kunnen zijn en positieve woorden kunnen opbouwen. Het is haar missie om de wereld een stukje beter te maken door de kracht van positieve communicatie. Haar plan is workshops en trainingen te verzorgen in het onderwijs, in de groepen 7 en 8, zodat kinderen al vroeg bewust worden van het effect dat taalgebruik heeft op anderen.

Laura ontving uit handen van de juryvoorzitter de prijs van 500 euro, mogelijk gemaakt door Rabobank MMS.
De businesscases van de pitchers waren verrassend innovatief en ook de publieksjury, onder leiding van Gert-Jan Holterman, was blij verrast over zoveel talent. Ook de publieksprijs ging naar Laura. Zij krijgt van de publieksjury een gratis coachingstraject aangeboden ter waarde van 300 euro!

Samenwerking
Initiatiefnemers Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus organiseerden Business4Students gezamenlijk met onderwijsinstellingen, organisaties, gemeenten en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. De volgende onderwijsinstellingen namen deel aan het evenement: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, Terra MBO Meppel. De totale organisatie werd uitgevoerd door studenten van het Ondernemerspunt, onderdeel van de Regiocampus.

> Benieuwd naar de foto’s van Business4Students? Swipe door het fotoboek bovenaan deze pagina!

Deel dit bericht