Hé Psssst…kom jij even gluren bij de buren?

Wil jij eens meekijken bij een andere organisatie of bij een collega in een andere functie? Dat kan! De deuren van Deltion College, Zorggroep Noorderboog, Hogeschool Viaa, Gemeente Westerveld, Gemeente Meppel, Terra Meppel en Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland staan open voor een inspiratiesessie op donderdag 30 maart van 15:00 – 17:00 uur.

Op deze pagina tref je meer informatie.


Gemeente Meppel
Verstedelijkingsstrategie – Meppel groeit,
Wat is ervoor nodig om van Meppel een nog aantrekkelijkere gemeente te maken om te wonen en werken?

De gemeente Meppel groeit de komende jaren. In Noordpoort en Nieuwveense Landen worden zo’n 2500 woningen gebouwd. Er is veel voor nodig om die ontwikkeling mogelijk te maken.

In deze inspiratiesessie word je meegenomen in deze complexe opgave. Thema’s die aan bod komen zijn o.a. woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur en voorzieningen voor sport, cultuur en onderwijs. Naast een informatief deel gaan we graag in gesprek over hoe de gemeente in deze verstedelijksopgave kan samenwerken met maatschappelijke partners.


Zorggroep Noorderboog
Benieuwd hoe Zorggroep Noorderboog belevingsgerichte zorg toepast? De studenten van Gildeleren delen hun ervaringen.


Sinds april 2019 is de leerplek van Regiocampus Gilde gevestigd in locatie de Schiphorst van Zorggroep Noorderboog. Gildeleren wil zeggen: meester en gezelconstructie in de praktijk. Het onderwijs vindt volledig plaats in de praktijkinstelling. Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten.


Terra Meppel
Op bezoek bij de boer: van bron tot bord

Tijdens deze inspiratiesessie heten wij je van harte welkom op een agrarisch bedrijf. Terra werkt veel samen met het bedrijfsleven. Daarom nodigen wij je graag uit om te laten zien met hoeveel liefde en passie de dieren en weides verzorgd worden en welk (groot) materieel er wordt ingezet om zo duurzaam en gezond mogelijk te produceren.

Voel en beleef de boerderij met al jouw zintuigen! We willen jou graag laten zien waar jouw eten vandaan komt. En natuurlijk kan je al jouw vragen aan ons stellen.


Deltion College
Socialisatie en studenten. Hoe pakt het Deltion dit aan. Neem een kijkje bij de Social Hub in Zwolle.

De Social Hub is een ontmoetingsplek voor studenten van het Deltion College in Zwolle. Studenten kunnen hier komen om spelletjes te spelen, andere studenten te ontmoeten, even te chillen of deel te nemen aan activiteiten. Deze activiteiten worden altijd samen met studenten georganiseerd. Studenten worden bij het organiseren en uitvoeren van een activiteit begeleid door een Social Officer. Een voorbeeld van een activiteit is een ‘Mario Kart toernooi’ of een Hub Quiz. Bij het Mario Kart toernooi kon je je als individuele student inschrijven en nieuwe mensen ontmoeten. Bij De Hub Quiz strijd je met je eigen klas tegen een andere klas.

Socialisatie en studenten staan bij alles wat de Social Hub doet centraal. Daarnaast is er een actief netwerk van collega’s die betrokken zijn rondom het thema ‘socialisatie’. Met deze collega’s bundelen we de expertise binnen Deltion en werken we vanuit verbinding gezamenlijk aan bijvoorbeeld ‘de Week tegen Pesten’. Dagelijks komen er ongeveer 100 individuele studenten naar de Social Hub, vanuit alle verschillende gebouwen vanuit Deltion.


Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland
Toegankelijkheid en samen bankieren: We helpen je graag op weg met informatie, advies en hulpmiddelen om zelfstandig of samen te bankieren.

Het bankieren is de afgelopen jaren sterk veranderd. Van betalen met contant geld, naar geld overmaken via internet. Van altijd geld op zak naar pinnen bij de kassa. De wereld verandert en wordt steeds digitaler.

Bankzaken horen toegankelijk te zijn voor iedereen. Soms is het voor mensen lastig om zelf de bankzaken te regelen. Bijvoorbeeld omdat zij slecht zien, horen of lopen. Of omdat zij geldzaken ingewikkeld vinden. Tijdens deze inspiratiesessie krijg je tips en uitleg over hulp bij bankieren, veilig bankieren, de mogelijkheid van een bancaire volmacht, wilsonbekwaamheid en financieel misbruik.


Hogeschool Viaa
Zingeving in de zorg. Hoe maak jij het verschil?

Er is een groot tekort aan mensen in de zorg en regelmatig komt het voor dat jonge professionals binnen twee jaar na afstuderen uitvallen. Het is tijd voor een betere, lange termijn visie op de zorg. Voor de professional én voor de patiënt. Op de opleiding Verpleegkunde van Hogeschool Viaa is de overtuiging dat een holistische visie het verschil maakt. Deze visie dwingt je om aandacht te hebben voor zingeving. Hoe je dat doet? Docent en onderzoeker Aliza Damsma vertelt je er alles over op 30 maart!