Regiocampuspartners Zorggroep Noorderboog en Stad & Esch slaan de handen ineen op het gebied van voeding. Op 21 november volgden zorgmedewerkers van Zorggroep Noorderboog verschillende kookworkshops onder de bezielende leiding van chef-kok Pierre Wind. Deze vonden in samenwerking met Stad & Esch plaats in het praktijkonderwijsgebouw van de scholengemeenschap. De workshops werden georganiseerd om de deskundigheid van de medewerkers te vergoten.

De vakgroepen Logopedie en Diëtiek van het Expertise Centrum Noorderboog kwamen met dit initiatief, om de deskundigheid van zorgmedewerkers te versterken op het gebied van voeding. Op deze manier kunnen gevarieerde, voedzame en smakelijke maaltijden en tussendoortjes worden aangeboden aan de bewoners van Zorggroep Noorderboog.

Gezond en lekker koken voor ouderen

Met een unieke formule om gezond en lekker te koken voor ouderen gaf Pierre Wind met veel enthousiasme een kookdemonstratie. Het publiek kreeg verschillende tips en trucks om smaakbeleving te stimuleren. Ook aan de presentatie van de gerechten werd veel aandacht besteed. Vervolgens mochten de deelnemers zelf aan de slag in de keuken. Leerlingen van Stad & Esch ondersteunden de zorgmedewerkers hierbij. Na de bereiding werden de gerechten door een vakkundige jury beoordeeld. Deze jury bestond uit een cliënt, de voorzitter van de raad van bestuur, een kookleerkracht en chef-kok Pierre Wind. Ingeborg Sollie- van Velden van Zorggroep Noorderboog zegt: ‘Met positieve feedback werd de workshop afgesloten. Er werden prachtig opgemaakte gerechten gepresenteerd. We hebben waardevolle tips en trucks gekregen om aan de slag te gaan voor de cliënten van zorggroep Noorderboog.’

Enthousiasme voor de ouderenzorg

In samenwerking met scholengemeenschap Stad & Esch werden de workshops aangeboden in het praktijkonderwijsgebouw. In ruil voor het gebruik van de keukens van de school werden leerlingen van het beroepsonderwijs actief betrokken tijdens de workshop. In december 2017 worden er gastcolleges gegeven aan Stad & Esch door de logopedist en diëtisten. Op deze manier wil de Zorggroep enthousiasme voor de ouderenzorg creëren.

Deel dit bericht