15 mrt 2018

Op donderdag 15 maart vond de derde editie van Business4Students plaats bij Stad en Esch in Meppel. Het evenement is een samenwerking tussen HBO, MBO- en VO-scholen uit de regio Zwolle en Meppel en heeft als doel om ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ te stimuleren. Met 150 bezoekers was Business4Students opnieuw succesvol. Ondernemers en studenten werden geïnspireerd tijdens een afwisselend programma met onder meer een pitchwedstrijd en masterclass. Joris de Graaff kreeg als winnaar van de pitchwedstrijd de prijs uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Henk ten Hulscher, wethouder in Meppel.

 

Entertainen met ballonnenrobot

Een jaarlijks terugkerend element van Business4Students is de pitchwedstrijd, waar leerlingen en studenten een ondernemend idee aan de coaches en jury presenteren. Iedere deelnemer wordt na het evenement verder geholpen met het ondernemende idee door één van de coaches. De winnaar sleept bovendien de prijs van 500 euro in de wacht, mogelijk gemaakt door Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland. Dit jaar werd de pitchwedstrijd gewonnen door Joris de Graaff van het Deltion College (jorisdegraaff.nl). Hij heeft als idee om een levend ballonfiguur te maken en te programmeren, dat ingezet kan worden voor entertainment. Bijvoorbeeld als mensen moeten wachten in de rij van een pretpark. De jury bestond uit wethouder Henk ten Hulscher, Sijtze Faber (Faber Adviseurs) en Suzan Massier (Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland).

 

Jongeren stimuleren

Naast de pitchwedstrijd verzorgde Eberhard Dijkhuis een interessante masterclass over circulaire economie en duurzaam ondernemen. Ook vertelde het 15-jarige Youtube-idool Beau Potman over haar ervaringen met social media en het effect dat deze media hebben op bedrijven en personen. De presentatie van Business4Students was in handen van Mas Boom van Boom Uitgevers. Hij ziet een duidelijke meerwaarde in Business4Students: “Jongeren met een passie, heerlijk! Ik wil jongeren aanmoedigen: deel die passie en er gaan deuren open, die anders dicht blijven. Bij Business4Students delen ondernemende jongeren hun ideeën met ondernemers. Dat biedt over en weer vele kansen! Fantastisch dat er zo koppelingen ontstaan tussen jongeren en ondernemers.”

 

Ondernemerspunt

Initiatiefnemers van Business4Students zijn Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus. Doesjka vertelt: “Het is prachtig is dat ondernemerschap zo leeft onder jongeren. Business4Students sluit duidelijk aan bij een behoefte. Dat is mooi om te zien!” De complete organisatie wordt uitgevoerd door studenten van het Ondernemerspunt. Student Niels Verwer vertelt: “Tijdens het organiseren van Business4Students leer ik als student hoe het daadwerkelijk is om een evenement te organiseren. Je hebt als student veel inspraak en leert veel over het proces. Ik vind Business4Students een geweldig initiatief. Het beginnen van een eigen onderneming of initiatief is soms een grote stap voor veel studenten. Door begeleid te worden door een succesvol ondernemer als coach wordt deze stap een stuk kleiner. Deze coach kan de student ook veel verder helpen met zijn of haar idee en introduceren in zijn eigen netwerk.” Business4Students is een samenwerkingsvorm van onderwijsinstellingen (Stad en Esch, Terra MBO, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim en hogeschool Viaa), Huiswerkschool Meppel, Regiocampus, gemeente Meppel en bedrijven/ondernemers in de regio Meppel.

Deel dit bericht