12 okt 2015

Huiswerkschool Meppel en Zorgcampus Noorderboog staan samen aan de wieg van een prachtig event dat op 17 maart 2016 het levenslicht ziet. De dames Navarro en Lammers van respectievelijk de Zorgcampus en Huiswerkschool kennen elkaar van de Business Voice 2013. Destijds een mooi concept waarin startende ondernemers zich presenteren door middel van een ‘blinde pitch’ voor een panel van gevestigde ondernemers.

Studentenpitch

Business4Students borduurt voort op dit concept en wil jongeren en ondernemers met elkaar verbinden door kennisdeling, elkaar te stimuleren in groei, ondernemerschap en talentontwikkeling. Studenten leren van ondernemers en ondernemers van studenten. Leren ondernemen en ondernemend leren staat centraal. “Leren ondernemen, ondernemend leren” is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen (VO, MBO en HBO) en bedrijven/ondernemers in de regio Meppel- Zwolle. Deze samenwerkingsvorm heeft als doel middels aansprekende events onderwijs en ondernemers aan elkaar te verbinden, om ondernemerschap bij jongeren te vergroten.

Samenwerking

Business4Students is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen en bedrijven in de regio. Voor Business4Students wordt er samengewerkt met onderwijsinstellingen binnen en buiten de Zorgcampus, onder andere met Stad en Esch, Terra MBO, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim en hogeschool Viaa. Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland is eveneens betrokken bij dit project.

17 maart 2016

Op 17 maart 2016 vindt de eerste editie plaats. Mas Boom, van Koninklijke Boom Uitgevers, neemt de presentatie tijdens de dag voor zijn rekening. Naast het pitchen van studenten voor een panel van ondernemers zijn er tal van activiteiten waarin kennisdelen centraal staat, maar omkleed wordt door workshops, netwerken en muziek. Ook de organisatie is voor een groot deel in handen van studenten. Het wordt een event van, voor en door studenten en ondernemers en vindt plaats in de Theaterzaal van Stad & Esch.

Waarom is de Huiswerkschool Meppel initiatiefnemer van Business4Students?

Het huiswerkinstituut werkt samen met een groot aantal MKB-bedrijven in Meppel. In de visie van Huiswerkschool staat leren niet op zichzelf; je wil toch weten waarvoor je al die kennis en vaardigheden nodig hebt? Huiswerkschool wil de afstand tussen werken en leren verkleinen. Hiertoe organiseert zij samen met de bedrijven lezingen, workshops en bedrijfsbezoeken. Business4Students is voor Huiswerkschool één van de middelen om ondernemerschap en leren samen te verbinden.

Waarom is Zorgcampus Noorderboog initiatiefnemer van Business4Students?

De Zorgcampus wil groeien naar een multilevel en multidisciplinaire samenwerking in de regio. Aangesloten partners; gemeente, onderwijs- en zorginstellingen willen op meerdere sectoren in gaan zetten en verbinden aan zorg en welzijn om een vitaal vestiging- en werkklimaat te creëren en goede woon- en zorgvoorzieningen. Business4Students is een mooie manier om de verbinding tussen studenten en het bedrijfsleven regionaal concreet vorm te geven.

Deel dit bericht