In bedrijf in beeld gaan we langs bij samenwerkingspartners van de Regiocampus. Deze keer zijn we langs geweest bij Ineke van der Wal: instellingsdirecteur van hogeschool Windesheim. Ineke werkt al meer dan 38 jaar voor Windesheim en gaat met haar welverdiende pensioen. De Regiocampus wil Ineke bedanken voor de fijne samenwerking en haar inspanningen als partner en penningmeester.

In 2015 maakte Ineke voor het eerst kennis met de Regiocampus. Hier kwam ze in aanraking met de zorgcampus en werd ze penningmeester. Tegenwoordig is de zorgcampus uitgebreid met het Ondernemerspunt binnen de Regiocampus: hier komen studenten van verschillende opleidingen in aanraking met elkaar en het werkveld.

Hart voor onderwijs

Ineke vertelt: “Waar ik van geniet is de samenwerking tussen de verschillende scholen: we helpen elkaar waar nodig en stellen het algemeen belang voorop. Onze gezamenlijke inzet zorgt voor een samenwerking waarmee we het onderwijs en het werkveld verrijken.” Door de samenwerking kunnen studenten voor een eerste keer op een laagdrempelige manier kennismaken met het werkveld.

Samenwerking

Ineke vertelt hoe belangrijk het is voor studenten om kennis te maken met het werkveld en met studenten van verschillende opleidingen. Door corona was het soms lastig voor studenten om elkaar fysiek op te zoeken. Gelukkig was er op de Regiocampus in Meppel genoeg ruimte voor studenten om veilig met elkaar op afstand te werken. Eén van de projecten waar veel studenten van Windesheim bij betrokken zijn is het Livinglab. Hier werken studenten samen met bewoners oud en jong aan de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten die bewoners ondersteunen in het dagelijks leven.

En nu?

“De laatste jaren werken we vanuit de Regiocampus steeds meer samen met universiteiten. Ik hoop dat deze universiteiten zich uiteindelijk zullen aansluiten als samenwerkingspartner, zodat er nog meer diversiteit is.” vertelt Ineke. Maar wat gaat ze zelf doen? “Levenslang leren” is haar motto waar ze ook zelf naar leeft. Ze wil graag nog Italiaans leren en heeft de boeken al gekocht. Daar horen natuurlijk ook leuke taalreisjes naar Italië bij. Maar voor nu eerst rust. We wensen Ineke veel succes en willen haar bedanken voor de fijne samenwerking en de aandacht en liefde die ze gegeven heeft aan de Regiocampus!

Deel dit bericht