In bedrijf in beeld gaan we op bezoek bij samenwerkingspartners van de Regiocampus. Deze keer zijn we langs geweest bij Simone Ruth: directeur van het College Welzijn en Gezondheid bij Deltion College en daarnaast is ze ook één van de bestuursleden binnen de Regiocampus. “Bij de projecten binnen de Regiocampus leren studenten over niveaus en studies heen. Op die manier leren ze samenwerken en ze leren een andere wereld kennen dan hun eigen wereld.”

Simone werkt als directeur van het College Welzijn en Gezondheid bij Deltion College, een ROC in Zwolle dat meer dan 250 mbo-opleidingen aanbiedt. Onder het College Welzijn en Gezondheid vallen alle zorgopleidingen. Deltion College vindt het belangrijk dat studenten in de praktijk leren en is dan ook heel blij dat daar ine Regiocampus mogelijkheden voor zijn.

Project ‘Helpende Handen’
Eén van de successen van het afgelopen jaar is het project ‘ Regiocampus Helpende Handen’. Dat is een wijkleerbedrijf binnen de Regiocampus allerlei hand-en-spandiensten in de wijk. Het is een samenwerking tussen studenten van Deltion College. Daarnaast zijn er ook nog een partner van de Regiocampus en een bedrijf betrokken bij het wijkleerbedrijf: Welzijn Mensenwerk en Zorgbeveiliging Nederland. Simone licht hieraan toe: “De studenten vinden dit project leerzaam en in de wijk ervaart men het wijkleerbedrijf als enorm helpend. Je brengt mensen bij elkaar, zorgt voor contacten en levert praktische diensten. Het is een mooie project waar zowel de onderwijsinstellingen, de bedrijven, de wijk en zijn inwoners erg blij mee zijn.”

Zorg en technologie
Er is een speciale werkgroep bij de Regiocampus: Team Zorg en Techniek. Simone vertelt hierover: “We vinden dat technologie onmisbaar is voor de toekomst van de zorg. Binnen de Regiocampus zetten wij ons, in samenwerking met andere partners, in voor innovatie op het gebied van zorg en techniek, omdat innovatie belangrijk is om de zorg draaiende te houden. Dat proberen we onze studenten ook mee te geven, zodat zij hier later ook gebruik van kunnen maken.”

Simone vervolgt over de werkgroep: “Vooral innovaties die elders al bestaan worden uitgeprobeerd binnen zorginstellingen in Meppel. Dan zie je dat speciale lessen op het gebied van technologie in de zorg heel veel toegevoegde waarde hebben. De studenten nemen hun kennis, over wat er mogelijk is met technologie, mee naar hun stageplek. Dat heeft niet alleen effect op de studenten, maar ook op de andere werknemers in de zorg. Dat vind ik wel heel erg mooi, dan heb je als onderwijs zijnde een grotere invloed dan je misschien aan de voorkant zou denken.”

Toekomst
Ook over de toekomst heeft Simone ideeën: “Op het mbo zijn er veel opleidingen, maar die zijn niet altijd goed op de hoogte van de Regiocampus. We kunnen binnen Deltion College nog veel meer doen om andere opleidingen beter te informeren en enthousiasmeren voor de Regiocampus. Dat staat wel op mijn to-do lijst voor het komende jaar. We hopen ook dat er steeds meer partners bij de Regiocampus komen, zodat we blijven groeien. De Regiocampus zou namelijk van veel toegevoegde waarde kunnen zijn voor nog meer partners. Ik denk dat meer gemeenten ook goede partners zouden zijn voor de Regiocampus.”

 

Deel dit bericht