06 feb 2018

Op donderdag 15 maart vindt de derde editie van het evenement Business4Students plaats in Meppel. De presentatie is wederom in handen van Mas Boom. Initiatiefnemers Doesjka Lammers van Huiswerkschool Meppel en Marieke Navarro van de Regiocampus hebben er weer ongelooflijk veel zin in. Het event waar ‘Leren ondernemen en ondernemend leren’ centraal staat, sluit aan bij de missie van beide organisaties: ‘Door een actieve en ondernemende houding bereik je het meest in je leven; of het nu om leren of om werken gaat.’ Business4Students vindt dit jaar plaats in de theaterzaal van Stad en Esch in Meppel.

Leren ondernemen

Business4Students biedt een programma dat interessant is voor ondernemers, leerlingen, studenten, inwoners en gemeenten. De mix van bezoekers maakt de middag krachtig; de ontmoeting en kennisdeling staan centraal. Voor pitchers is het interessant om mee te doen met de pitchwedstrijd, voor andere bezoekers is het een heel inspirerende middag over leren ondernemen.

Studentenpitch

Centraal staat de ‘studentenpitch’, waar studenten, voor een panel van gerenommeerde ondernemers en bestuurders uit de regio, hun (startende) bedrijf voor het voetlicht brengen. De coaches zijn dit jaar: Anis Jadib (Werkplan), Ton Henzen (Ondertoon en voormalig hoofdredacteur Boom uitgevers), Jacques Tichelaar (Ondernemer en oud-commissaris van de Koning), Liesbeth den Hollander (Business Impact training) en Gert-Jan Holterman (7T9). Wat deze ondernemers zo uniek maakt, is hun uitstekende netwerk, dat zij naast hun eigen coachende vaardigheden willen gaan inzetten om de startende ondernemers een stap vooruit te brengen. Naast het winnen van een coach, kan de beste pitch een geldprijs verdienen, beschikbaar gesteld door de Rabobank. De jury bestaat uit burgemeester Richard Korteland, Sijtze Faber (Faber adviseurs) en Johan Hutten (Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland). Ondernemende studenten of leerlingen van de deelnemende scholen worden van harte uitgenodigd hun idee te pitchen tijdens Business4Students! Zij kunnen zich aanmelden via de website: business4students.nl.

Programma

Naast de pitchwedstrijd vindt er een interessante masterclass plaats over circulaire economie en duurzaam ondernemen. De masterclass wordt verzorgd door Eberhard Dijkhuis van het aannemersbedrijf Dijkhuis. Hij is expert op het gebied van gezond en circulair bouwen. Een zeer inspirerende masterclass die je met een ander oog naar je bedrijf/instelling, activiteiten of ondernemende idee laat kijken. Daarnaast komt het Nederlandse YouTube-idool Beau Potman naar Business4Students, op Youtube bekend als Beau-Tifull. Deze 15-jarige student-ondernemer komt uit Meppel! Ze neemt ons mee in de wereld van social media.  Ze vertelt hoe ze gestart is en welk effect social media heeft op bedrijven en personen. Zeer interessant voor zowel bedrijven als studenten. Vorig jaar heeft zij in Antwerpen tijdens de Belgian Tube Days een prijs in ontvangst genomen voor de ‘beste jongste creator’. Talent, waar we hier in de regio erg trots op zijn! Ook voor een gezonde dosis energie wordt gezorgd: Maud Stevers zorgt voor fijne energizers.

Uitnodiging

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom voor Business4Students op 15 maart 2018 in de Theaterzaal van Stad en Esch! Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via business4students.nl. Op de website is ook meer informatie te vinden. De complete organisatie wordt uitgevoerd door studenten van Het Ondernemerspunt. ‘Leren ondernemen, ondernemend leren’ is een samenwerkingsvorm van diverse onderwijsinstellingen (Stad en Esch, Terra MBO, Drenthe College, Deltion College, hogeschool Windesheim en hogeschool Viaa) en bedrijven/ondernemers in de regio Meppel.

 

Foto: Marieke Navarro, Mas Boom en Doesjka Lammers (foto door Leida Timmer)

Deel dit bericht