Bedrijven uit regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel kunnen hun opdrachten voor studenten weer indienen bij het Ondernemerspunt van de Regiocampus. Ook heeft vanmorgen de kick off plaatsgevonden van Business4students bij Interstage te Meppel tijdens de Global Entrepreneurshipweek van de Regio Zwolle. Vanaf nu kunnen ondernemende studenten zich aanmelden om mee te doen aan de pitchwedstrijd.

Dit is hét moment om weer nieuwe opdrachten in te dienen bij het Ondernemerspunt. Bedrijven en organisaties uit de gehele regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel kunnen hun opdrachten weer indienen. Het Ondernemerspunt is dé plek waar bedrijven hun ideeën, opdrachten en onderzoeksvraagstukken kunnen indienen, die vervolgens door studenten van het wo, hbo, mbo en voortgezet onderwijs kunnen worden uitgevoerd.

Het Ondernemerspunt brengt bedrijven en studenten bij elkaar. De studenten komen uit alle sectoren en staan voor de bedrijven en organisatie klaar om ingezet te worden op interessante vraagstukken. Door als bedrijf nu te investeren in jongeren, investeer je in talentontwikkeling en in mogelijk toekomstige medewerkers.

Elke ondernemer vergroot zijn kansen en mogelijkheden door actief opdrachten te geven aan studenten. Het verfrist de organisatie en heeft een positieve uitstraling naar klanten.” vertelt Martin Schoonheim, eigenaar Digityze en voorzitter Drents Ondernemer van het jaar.

Interessante vraagstukken
Studenten kunnen bedrijven hulp bieden bij een project of kunnen een frisse blik op een vraagstuk bieden. Interessante vraagstukken, waaraan ze kunnen werken, zijn het doen van (markt)onderzoek of klanttevredenheidsonderzoek, het verzorgen van marketing en communicatie, facilitaire werkzaamheden uitvoeren en coördineren, productontwikkeling en nog veel meer. Naast vraagstukken van één bedrijf of organisatie, wordt er ook gewerkt aan collectieve vraagstukken vanuit ondernemersverenigingen, stichtingen en/of organisaties.

Werken voor de regio’s Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel
Anders dan bij stagiaires, werken de studenten fysiek vanuit het Ondernemerspunt in Meppel of de Vitaliteitscampus Frederiksoord als ook online aan allerlei opdrachten. Het Ondernemerspunt is gevestigd in het Arcus gebouw aan de Werkhorst in Meppel en de Vitaliteitscampus Frederiksoord aan de Majoor van Swietenlaan in Westerveld. Rianne Staal, coördinator van het Ondernemerspunt is contactpersoon voor beide locaties. Opdrachten kunnen uit de hele regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel komen. Het indienen van een opdracht kan via deze link en vóór 15 december 2021.

Aanmelding Business4students
Vanmorgen heeft de kick off plaatsgevonden van de Business4students bij het Meppeler bedrijf Interstage. Eigenaar Gino Spijkerman en Martin Schoonheim, eigenaar Digityze hebben een collegetour verzorgd. Klassen met studenten, docenten, coaches, jury en andere geïnteresseerden hebben het online event gevolgd. Vanaf nu kunnen studenten met een ondernemend idee en/of studentstarters zich aanmelden om mee te doen aan de pitchwedstrijd op 17 maart. Het is een volledig programma met masterclasses en pitchtrainingen. Pitchers winnen een coach (ervaren ondernemer), die de student een stap verder kan helpen in het ondernemerschap. De winnaar verdient 500 euro, aangeboden door de Rabobank en er worden maximaal drie studenten geselecteerd, die ook een half jaar lang mee mogen doen aan de Academy van “ik ben Drents ondernemer’. Raymond Bosch, heeft hierover uitleg gegeven tijdens de kick off. Studenten uit de hele regio Zuid-West Drenthe en Noord-West Overijssel mogen meedoen. De inschrijving staat open tot 18 januari via deze link.

Deel dit bericht