08 mrt 2016

Jongeren en ondernemers met elkaar verbinden. Dat is het doel van het evenement Business4Students, dat op 17 maart van 14.45 tot 19.00 uur plaatsvindt bij Stad & Esch in Meppel. Het evenement is een initiatief van Zorgcampus Noorderboog en Huiswerkschool Meppel. Naast de grote onderwijsinstellingen in Meppel en Zwolle participeren diverse vooraanstaande regionale ondernemers. Bij Business4Students staat leren ondernemen en ondernemend leren centraal.

 

Workshops en pitchwedstrijdVisual Business4Students

Business4Students wordt geopend door gastheer Mas Boom van Boom Uitgevers. Ook vertelt Vincent van Leth over zijn succesverhaal als ondernemer. Daarna gaan de bezoekers uiteen voor twee workshoprondes. De workshops hebben als thema’s: personal branding, crowdfunding, netwerken, gastvrijheid, jezelf presenteren, 3D printen en economische trends. Na een korte pauze start de pitchwedstrijd, waarbij leerlingen en studenten een ondernemend idee pitchen aan de jury en de coaches (ondernemers). Aan het eind wordt de winnaar bekend gemaakt door juryvoorzitter Jacques Tichelaar, Commissaris van de Koning. Na afloop van het evenement is er gelegenheid om te netwerken, onder het genot van een hapje en drankje.

 

Leren ondernemen en ondernemend leren

Business4Students stimuleert ‘leren ondernemen en ondernemend leren’ door jongeren en ondernemers met elkaar te verbinden. Onderling kennis en ervaringen delen stimuleert talentontwikkeling en groei in ondernemerschap. Ook heeft de organisatie van Business4Students als doel om met dergelijke evenementen de binding van scholieren/studenten aan de regio te vergroten. Iedereen die wil deelnemen aan het evenement is van harte welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via business4students.nl (vol = vol).

 

Samenwerking

Business4Students wordt gezamenlijk georganiseerd door onderwijsinstellingen, organisaties en ondernemers in de regio Meppel en Zwolle. De volgende onderwijsinstellingen nemen deel aan Business4Students: RSG Stad en Esch, Drenthe College, Deltion College, Hogeschool Windesheim, Hogeschool Viaa, CSG Dingstede en Terra MBO Meppel. Verder zijn onder meer Rabobank MMS, Gemeente Meppel, Zorgcampus Noorderboog en Huiswerkschool Meppel actief in de organisatie van het evenement.

Deel dit bericht