01 feb 2019

De Regiocampus heeft op donderdag 31 januari en vrijdag 1 februari een 24-uurs sessie georganiseerd in de woonacademie “de GroeneDraadStede” in Frederiksoord. In de GroeneDraadStede, de voormalige tuinbouwschool, komt leven, wonen, werken, zorg en omzien naar elkaar, samen. Met honderd belangstellenden werd op inspirerende wijze samengewerkt aan deze sociale innovatie.

Op dit moment wordt er in de GroeneDraadStede een combinatie van wonen en zorg voor ouderen en tienermoeders ontwikkeld, maar er kan veel meer. De deelnemers hebben met elkaar nagedacht over de unieke mogelijkheden die het terrein, de gebouwen en de kassen op de thema’s wonen, recreatie, voeding, leefstijl en cultuur, hebben.

De sleutel tot succes
Initiator van de GroeneDraadStede is ondernemer Ruud Slot, partner in de Regiocampus. “In de GroeneDraadStede hebben wij een andere kijk op zorg, wonen en onderwijs. In deze 24-uurs sessie denken we anders en doen we vooral samen anders. Dat is de sleutel tot succes,” vertelt Slot. Ook een deelnemer reageert enthousiast op de 24-uurs sessie: “Hier is echt gewerkt aan sociale innovatie. Mooi om alle verschillende partijen te zien samenwerken. Het is geweldig om de historie deels terug te laten komen in een nieuw concept van de oude tuinbouwschool van Frederiksoord.”

Innoveren
Naast wonen is met elkaar innoveren het speerpunt. Dat is de reden waarom de partijen van de Regiocampus mee ontwikkelen. Ook de voorbereiding van dit evenement is uitgevoerd door de partijen van de Regiocampus en studenten van het Ondernemerspunt.

Deel dit bericht