28 jun 2017

Op dinsdag 27 juni vond de 10e editie van de Noorderboogloop plaats. Aan dit sportieve evenement deden dit jaar medewerkers van álle Regiocampuspartners mee. De 120 deelnemers konden kiezen uit een hardloopwedstrijd, fietstocht of wandeltocht. De Noorderboogloop startte bij Isala Diaconessenhuis in Meppel.

Nieuwe invulling
Vanuit Zorgcombinatie Noorderboog (tegenwoordig Zorggroep Noorderboog en Isala Diaconessenhuis) wordt al jaren in juni de Noorderboogloop georganiseerd. Na de opsplitsing van de zorgcombinatie en de fusies met Isala en De Stouwe is gekeken naar een nieuwe invulling voor dit sportieve evenement. Die is vanuit de organisatie gevonden in een samenwerking met het Ondernemerspunt, een initiatief van de Regiocampus. Een mooie invulling, vindt Huub Rommers, bestuurder van Zorggroep Noorderboog en de Regiocampus: “De organisatie van het evenement is zeer leerzaam voor de studenten van het Ondernemerspunt. Op het Ondernemerspunt voeren studenten allerlei opdrachten uit voor ondernemers en instellingen in de regio. Mooi dat zij hierbij ook betrokken zijn. Ik zou iedere ondernemer of instelling willen adviseren om studenten in te zetten voor opdrachten; prachtig om jongeren aan de regio te verbinden! Initiatiefnemers Isala Diaconessenhuis en Zorggroep Noorderboog maken beide deel uit van de Regiocampus en kunnen dit fantastische evenement nu delen met onze partnerorganisaties binnen de Regiocampus.”

Diverse mogelijkheden
Of je nu geoefend sporter bent of niet, de Noorderboogloop bood diverse mogelijkheden om mee te doen. Bij de hardloopwedstrijd konden deelnemers kiezen uit 5, 10 of 15 kilometer. Ook de wandeltocht had een korte (5 kilometer) en een lange optie (12 kilometer). Voor liefhebbers was er bovendien een fietstocht. Daarbij kon men kiezen tussen 35 en 70 kilometer. De start en finish vond plaats op de parkeerplaats van Isala Diaconessenhuis in Meppel. De avond werd afgesloten met een prijsuitreiking van de hardloopwedstrijd. Daar werd ook de nieuwe naam van het evenement bekend gemaakt: Zorg voor elkaar-loop. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Maar liefst 120 fanatiekelingen deden mee. “Dit krijgt zeker een vervolg,” vertelt Huub Rommers.

 

Deel dit bericht