Beschrijving project

Regiocampus Gilde

Bij Gildeleren volgen mbo-studenten een niet-reguliere stage; het Regiocampus Gilde gaat terug naar het vanouds succesvolle ‘meester-gezel-model’. Dit betekent dat het onderwijs volledig plaatsvindt in de praktijkinstellingen. Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vijf dagen per week leren en werken de studenten in de praktijk. Het Regiocampus Gilde is op maat gemaakt voor Isala Diaconessenhuis en Zorggroep Noorderboog. In februari 2015 is het Regiocampus Gilde officieel van start gegaan. In 2016 is het Gilde na een pilotperiode een duurzame opleiding geworden. Afgelopen jaar is de derde groep leerlingen opgeleid.

In het schooljaar 2017/2018 is de vijfde groep gestart, een deel van de leerlingen heeft hun diploma behaald en stroomt door naar niveau 3 en een deel diplomeert in februari 2019. In september 2018 is de zesde groep gestart.

Sinds april 2019 is het ‘leerhome’ voor de studenten van het Regiocampus Gilde gevestigd  in locatie de Schiphorst van Zorggroep Noorderboog.

Samenwerking
Het Regiocampus Gilde is een samenwerking van Deltion College, Drenthe College, Zorggroep Noorderboog en Isala Diaconessenhuis.

Regiocampus Melanie

Door het maken van fouten ben ik een beter persoon geworden.

 

Melanie – Student Gilde lerenDeel dit bericht

Bekijk ook:

Proeftuin Academisch lab

Bekijk project