Beschrijving project

Regiocampus Gilde

Bij Gildeleren volgen mbo-studenten een niet-reguliere stage; het Regiocampus Gilde gaat terug naar het vanouds succesvolle ‘meester-gezel-model’. Dit betekent dat het onderwijs volledig plaatsvindt in de praktijkinstellingen. Leerlingen volgen hun onderwijs niet op school, maar krijgen les van docenten binnen de muren van de zorginstelling. De docenten zijn dagelijks op de locaties aanwezig en dragen samen met de werkbegeleiders van de afdelingen zorg voor de begeleiding en beoordeling van de studenten. Vijf dagen per week leren en werken de studenten in de praktijk. Het Regiocampus Gilde is op maat gemaakt voor Isala Diaconessenhuis en Zorggroep Noorderboog. In februari 2015 is het Regiocampus Gilde officieel van start gegaan. In 2016 is het Gilde na een pilotperiode een duurzame opleiding geworden. Afgelopen jaar is de derde groep leerlingen opgeleid.

Samenwerking
Het Zorgcampus Gilde is een samenwerking van Isala Diaconessenhuis, Deltion College, Drenthe College en Zorggroep Noorderboog.

 

Student Gildeleren

 “Het fijne van het Regiocampus Gilde is dat je veel feedback krijgt, zodat je je werk goed kan doen.”

Mick, student Gildeleren

Docent Gildeleren

 “In Gildeleren worden alle ervaringen van verschillende organisaties gebundeld. Hierdoor kunnen de studenten optimaal hun vak leren.”

Marga, coördinator en begeleidend docentDeel dit bericht

Bekijk ook:

Doorlopende leerlijnen

Proeftuin Academische werkplaats

Bekijk project
Opleiden

Proeftuin Leerhuis

Bekijk project